Melyik az a kutyafajta, amit sosem tartanál, ingyen sem kéne? Több fajtát is írhattok
Én a huskyt és az összes durván logó szemhéjú, pofájú (pl angol véreb, nápolyi masztiff) fajtát mondanám. Csúnyának és egészségtelennek tartom a külsejüket.
A huskyt pedig őszintén mondva nem értem miért tartják :D egyetlen érvet sem tudok mellette felhozni. Makacs, szökős, hatalmas mozgásigényű, borzalmasan hullik a szőre és borzasztó a hangja is. Szép az tény, de ez számomra kevés.
Csak kistestű kutyát tartanék, az is van, de azon belül se bármelyiket, pl. nyomott orrút vagy szőrhullatót nem.
A nagyokat azért nem szeretem, mert bundaszaguk van, tiszta szőr leszek, ha hozzámdörgölőznek, felborítanak, így 50 kg-s lányként nem nekem valóak méretben. És nem váltanak ki belőlem olyan érzést, hogy “de édes, úgy megszeretgetném” :D
Nyomott orrú kutyák: nem szépek, és sajnálom őket
Mudi, pumi, puli: rohadt idegesítőek az állandó ugatással.
Labrador: bamba pofájú, bamba testalkatú, főleg ha még el is van húzva.
Beagle: még okos beaglet nem láttam.
Border collie: túl sok, és hozza nem értő gazdánál meg túl idióta marad a kutya.
Vizsla: szinten túl sok, és folyton tapad az emberre amit utálok.
Boston terrier: állandóan finganak
Bármilyen kis termetű terrier: idegbetegek ha nem megfelelő gazdánál vannak, folyton ugatnak.
Husky és hasonló nagy mozgásigényű kutyák - nálam melege lenne a szánhúzóknak, és nem tudom lefárasztani őket
Csivava, francia bulldog, mopsz, hasonló kisebb bull-kutyák, meztelenkutyák - egyszerűen nem tetszenek, nem szeretem ezeket a fajtákat. Ismerősöknek van, őket megsimizem meg elvagyok velük látogatás alatt (ergo nem utálom őket), de nem szívesen élnék együtt velük.
Én valamiért a hangja ellenére is tartanék huskyt, imádom, hogy ilyen vokális :D de én nagyon husky szerelmes vagyok.
Amit semmiképp, az a yorki és egyéb ölebek, a francia bulldog (szomszédba van 4 iszonyú félelem agresszív mind és nem tudja a gazdi kezelni), akita, egyszer volt vele dolgom olyan mocskosul makacs hogy borzalom.
Amit még nagyon szerettem, az a kopó, volt egy erdélyi kopó keverékem, álomkutya volt, nagyon okos és hűséges. Tacskóval is jó tapasztalatom volt, de nem törpe volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!