A kutyák kb 80%-a kutya szelektív? Hogy viszonyul a kutyátok séta közben más kutyákhoz?
Régebben olvastam valami felmérést, hogy csak a kutyák 10%-a barátságos minden szembejövő kutyával és 10% agresszív (ok nélkül) minden más kutyával. A többiek szelektálnak, tehát van akivel jól kijönnek és van akit utálnak. Egyetértetek ezzel?
Nálam az egyik idős korára a mindenkivel barátságos kategória, teljesen konfliktuskerülő, de fiatalon nem volt ilyen. A másik 2 kutyám szelektív. Van akikkel tök jól kijönnek, főleg ha már többször együttsétáltunk és van, akit utálnak. Jellemzően a vehemens, nagyon energikus vagy domináns, puposkodó kutyákat nem csípik, de persze egyed függő. Azt viszont megfigyeltem, hogy a francia bulldogok nem a kedvenceik, egyik kutyámnak sem. (Angol bulldoggal még nem találkoztak, mopszokat viszont kedvelik, szóval nem a fura hangjuk zavarja őket szerintem)
23 kgos kutyám van,ivartalan kan.
Barátságos alapjában véve.
De ha ivaros kan akarja ledominalni azt nem tolerálja!
Egyébként vannak ivaros kan haverjai akikkel nagyon jól elvan. De egyik se akarja dominálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!