A kutyák kb 80%-a kutya szelektív? Hogy viszonyul a kutyátok séta közben más kutyákhoz?
Régebben olvastam valami felmérést, hogy csak a kutyák 10%-a barátságos minden szembejövő kutyával és 10% agresszív (ok nélkül) minden más kutyával. A többiek szelektálnak, tehát van akivel jól kijönnek és van akit utálnak. Egyetértetek ezzel?
Nálam az egyik idős korára a mindenkivel barátságos kategória, teljesen konfliktuskerülő, de fiatalon nem volt ilyen. A másik 2 kutyám szelektív. Van akikkel tök jól kijönnek, főleg ha már többször együttsétáltunk és van, akit utálnak. Jellemzően a vehemens, nagyon energikus vagy domináns, puposkodó kutyákat nem csípik, de persze egyed függő. Azt viszont megfigyeltem, hogy a francia bulldogok nem a kedvenceik, egyik kutyámnak sem. (Angol bulldoggal még nem találkoztak, mopszokat viszont kedvelik, szóval nem a fura hangjuk zavarja őket szerintem)
Az enyémek szeretnek ismerkedni és én is örülök, ha odajönnek más kutyák (kivéve, ha nagyok vagy bull típusúak, azokat kerülöm).
Vannak, akikkel eljátszanak, mással csak összeszagolnak. A kutyák is egyéniségek, ugyanúgy nem jönnek ki jól minden más kutyával, mint ahogy mi sem minden emberrel.
"kivéve, ha nagyok vagy bull típusúak, azokat kerülöm"
Magyarán a kutyák 80% a közeletekbe ne menjen. Nem a kutyád szelektál, hanem te...
Sajnos nem ritka, hogy kicsi 4 kg-s kutyákat megtépnek nagyok, én nem akarok így járni. Hiába barátságos, még játékból is okozhat sérülést kicsi kutyának.
Ja persze, a kis yorki nekiugrik a rottweiler torkának, abszolút életszerű. Nekem is mindig szájkosárral kell sétáltatni a yorkimat, mert annyira vérmes, hogy terrorizálja a pitbullokat. Véletlenül sem fordítva szokott lenni.
Így van. Bulltipusokat nagy ivben kerulom, ha kell, elmegyek masik iranyba. Nem keresem a bajt.
Nalam szelektivek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!