Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyust tartsak, ha a...

Milyen kutyust tartsak, ha a fő szempont nekem, hogy a kutya játékos legyen? Régen német juhászom volt és ő szeretett velem sokat játszani még felnőtt korában is. De gondoltam rá, hogy tarthatnék mondjuk husky-t is. A husky-k mennyire játékosak?

Figyelt kérdés

2023. jan. 20. 10:45
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
62%
Jól van, felelős tenyésztő úgysem ad kutyát. Majd hagysz pár milliót dokinál.
2023. jan. 20. 17:22
 32/34 anonim ***** válasza:
87%

Lehet németjuhászod, de attól még nem kell lesz@rni a felelős állattartást:o

Ismerek két olyan családot is, ahol németjuhász van, ráadásul mindkettő munkavonalas alomból való, egy ordas és egy fekete, plusz mindkettő ivaros kan és a házőrzésen kívül annyi a dolguk, hogy játsszanak a gyerekekkel és legyenek nagyon cukik. Egyik 6 a másik 9 éves, heti 3* vannak sétáltatva, azon kívül kerti kutya mindkettő és farhátat esznek kenyérrel.

Mindkét családban kisgyerekek vannak, oviba, suliba járnak.

A németjuhász pontosan az a fajta kutya, ami a multifunkcionalitásáról híres, gyakorlatilag bármilyen területen megállja a helyét, legyen az rendőrség, mentősök, tűzoltók, hobbisport, túratárs, paneleb vagy családi kutya, bármire alkalmas, bárhová beilleszkedik, bármilyen helyzethez alkalmazkodik.

2023. jan. 20. 17:26
 33/34 anonim ***** válasza:
72%
A husky egy életforma.Pár napig vigyáztam egy huskyra és nekem nem kellene.Mozgásigénye iszonyatosan nagy konkrétan a világot is megkerülheted vele nem fárad el.Én napi szinten sétáltam vele több mint 3 kilométert,de így se fáradt el,húzta a porázt konkrétan ő sétáltatott engem nem meddig fordítva szóval vele nem elég sétálni futni kell vagy biciklizni,nagyon makacs volt és tényleg szökős kutya ezért neki nem elég egy 1,5 méteres drótból készült kerítés mert simán kikapar,átugrik.Nem lesz az a kutya aki imádja,ha a gyerek ugrál körülötte meg durván játszik vele a maga módján,a nevelést nagyon hamar és tudatosan kell csinálni,mert simán képes átvenni a vezetői szerepet vagy a kaját ellopni az asztalról.Első kutyának nem ajánlom,mert nagyon kemény kézzel kell nevelni és panelban se jó neki max,ha tényleg fut az ember vele télen nyáron.Attól,mert van kert az nem azt jelenti,hogy nem kell elvinni mozogni hiszen egy kutya nem kezd el rohangálni/lefárasztani magát attól mert ott van egy nagy kert és ha elviszem sétálni legalább érik ingerek új dolgok.A nyarat nem bírja ezért egy klíma, hűvös hely kell neki,szőre az úgy hullik,hogy egy másik kutya is kijön belőle.Én tényleg átgondolnám ezt a huskys dolgot,mert ez tényleg kemény munka!
2023. jan. 20. 21:19
 34/34 anonim ***** válasza:
75%
Ha harminckét évesen nem tudod mi a FAJtiszta és a FAJTAtiszta, és hogy 8 hetes a minimum korhatár amikor tenyésztő kiad kutyát, hát azt mondom inkább ne legyen kutyád, főleg ne huskyd. Vannak bajok a fejedben azt hiszem...🤨
2023. jan. 21. 14:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!