Előfordulhat olyan, hogy a tenyésztő azt mondja például nekem hogy nem adja el a kutyát?
Feltételezük azt, hogy venni akarok egy kutyát
Tök mind1 milyen fajta és elmegyek a tenyésztőhőz ő pedig azt mondja, hogy nem add el nekem kutyát mert ez a fajta nem passzol hozzám vagy hasonló
Ilyen előfordulhat?
Persze, simàn előfordul.
Én pl tudok olyat, hogy még a kanyarban sincs az alom, és már az előjegyzésnél a várólistán szűrik. Már most tudni, hogy kinek nem adnak. És amúgy ez így helyes. :)
Igen mondhatja. Én mikor vettem a kutyámat tenyésztőtől mesélte hogy a romákat meg az ilyen bmw-s kopasz fukszosokat mindig elhajtja. Elsőre velem is bizalmatlan volt elég mogorván fogadott mert egy lepukkant Fiat Puntoval mentem azt hitte valami csöves vagyok.
Mikor előkaptam a foglalót (150 ezer) egyből haverok lettünk ment a jópofi.
Sok tenyésztő ismerősöm van, és jóban vagyok a saját kutyáim tenyésztőivel is. Persze, hogy mondanak ilyet! Főleg, mert szerződés van a kutyákhoz, amiben kiköti, hogy visszavásárolja a kutyát, ha olyan történik (vagy idős korban, ha a gazdinak már nem kell a kutya, nyilván ingyen veszi vissza). De nekik sem érdekük ez. Nekik is az az érdekük, hogy a tőlük származó kutya biztonságban és jól éljen élete végéig. Ne legyen kitéve stressznek, ne dobják ki a gazdák. Ezért bizony komoly szűrő van.
Van olyan tenyésztő jó ismerősöm, aki nem is ad kutyát olyannak, akinek nincs saját tapasztalata az adott fajtával. Ne az ő kutyáját rontsák el. Van olyan, akinél benne van a szerződésben, hogy minden hónapban küldeni kell a kutyáról képeket és évente egyszer (de legfeljebb pár évente) látni akarja a tőle származó kutyákat.
Sokan a legtöbb megkeresésre (az ilyen "mi az ára" szintűekre) nem is válaszolnak. A covid alatt, amikor mindenki kiskutyát akart, nem is adott el az egyik ismerősöm idegennek kutyát. Csak olyannak, akit ismert, vagy volt közös ismerősük, akinél informálódhatott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!