Előfordulhat olyan, hogy a tenyésztő azt mondja például nekem hogy nem adja el a kutyát?
Feltételezük azt, hogy venni akarok egy kutyát
Tök mind1 milyen fajta és elmegyek a tenyésztőhőz ő pedig azt mondja, hogy nem add el nekem kutyát mert ez a fajta nem passzol hozzám vagy hasonló
Ilyen előfordulhat?
A tenyesztonek fontos a jo hirnev illetve a kutyafajta hirneve.
Ha olyan az eletstilusod,h nem annyit es olyat sportolsz,’mint,amennxi kell a kutya kiegyensulyozott lelki vilagahoz,akkor nem kapsz tole kutyat pl.
Pont nem érdekli a tenyésztőket, ki viszi el és hova a szalagon gyártott kiskutyákat.... Miért érdekelné...? Őt csak az érdekli, hogy elvigyék tőle több százezerért a kiskutyát!
Nekik a kiskutya annyit jelent, mint a tojástermelőknek a tojás! Senkit nem érdekel, mi lesz velük!
Engem sem érdekelne, hova kerül a kölyök! Adják oda a lóvét, a többit nagy ívben le...
Lelkiismeretes tenyésztőnél persze, a kutya érdekeit nézve adja el őket.
Tudok olyanról is, hogy a leendő gazdik nem választhatnak kölyköt a lefoglalt alomból, hanem a tenyésztő mondja meg a kölykök habitusa és a gazdik megismerése után, hogy melyik kiskutya passzolna hozzájuk, és őt adja.
Előfordulhat, ő valóban tenyésztő. A tenyésztő szem előtt tartja, hogy minél jobb minőségű standardhez közel álló kutyákat adjon ki a keze közül, illetve a kutya olyan családba kerüljön ahova "illik".
Pl: boldog boldogtalan vesz husky-t vagy belgajuhászt amik óriási mozgásigénnyel rendelkeznek, felelős tenyésztő nem fog ilyen kutyákat olyan családba adni akik nem mozgatják le a kutyát és egy szobás panelba laknak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!