Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagytestű kutyának szalagos...

Nagytestű kutyának szalagos flexi póráz?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek? Elég erős hogy megtartsa a kutyát?

Inkább középtermetű, keverék kutya.

Nem húz, de ha valamiért hirtelen megrántaná vagy valami?

2023. jan. 19. 00:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Adott helyzetekhez tökéletes. Sporteseményeknél, versenyeknél mindenki flexin sétáltat, mert 40-50-120 kutya közt elengedni nyilván nem lehet őket, rövid 1-2 m-es pórázon meg nem tud úgy üríteni a kutya. Az 5 m-es szimpla pórázt meg csörlőzze vissza a fene mindig.

Csak a flexi nem arra van, hogy azzal kontrolláld a kutyát. Ahhoz az kell, hogy ha rászólsz, ha visszahívod, akkor hallgasson rá.

(Az meg, hogy kirántja az ember kezéből, csak akkor lehet, ha az ember egy ujjal fogja...)

2023. jan. 19. 13:28
 12/19 Maya Bunnyheart ***** válasza:
77%

Ha jól nevelt a kutyád - tehát nem húz mint egy őrült, tud láb mellett is sétálni, hallgat rád stb.. akkor jó választás a flexi, illetve az is fontos hogy te tudd kezelni a flexit.

Egyébként ha valaki a pórázzal akarja megtartani a kutyáját - mert máshogy nem megy- az régen rossz, és dolgozni kell rajta. A póráz egy kommunikációs eszköz gazdi és kutya között, illetve az emberek számára egy biztonságérzet, nem több.

Én rendszeresen használok flexit, a saját kutyámnak (26kg) S (12kg-ig) méretű zsinóros flexije van, az ideiglenes kutyámnak (22kg) szintén S (12kg-ig) méretű zsinóros flexije van, ezek is teljesen jók nekik, mert nem húznak, és szótfogadnak.

2023. jan. 19. 14:59
 13/19 anonim ***** válasza:
66%
Mondjuk zsinóros flexi helyett én mindenképp olyat vennék, ami szélesebb végig (mi annak a rendes neve, szalagos?), nagy testű kutyánál az se mindegy, plusz ha véletlenül rá kell markolni a pórázra akármiért, mert a legengedelmesebb kutyánál is előfordulhat, akkor a szalagos nem vágja húsig a gazdi kezét.
2023. jan. 19. 15:24
 14/19 anonim ***** válasza:
78%
Nem is volt szo zsinorosrol a kerdesben. :D
2023. jan. 19. 15:25
 15/19 anonim ***** válasza:
83%
12 írta a zsinórost, arról jutott eszembe. :) Nálunk anno ez is szempont volt nagyobb testű kutyánál, ezért írtam le, ha már eszembe jutott, mert szempont lehet a kérdezőnek is (szóval azért nem a 12-esnek címeztem, mert nem őt akarom bírálni, hiszen nekik bevált, csak egy plusz saját tapasztalat ennek kapcsán).
2023. jan. 19. 15:31
 16/19 A kérdező kommentje:
A zsinóros nekem a kisebb kutyámnál nem vált be, mindig elkezdett foszlani, az első pár évben legalább 5-öt felemésztettünk. Aztán vettem egy szalagokat, és bár a kutyus már nincs sajnos, a póráz még mindig tökéletes.
2023. jan. 19. 16:03
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Megtartani bármikor meg kell tudni a kutyát... nem feltétlenül, mert neveletlen, hanem netán valamitől megijed vagy bepánikol, akkor bizony van bennük erő
2023. jan. 19. 17:25
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
34kg-os labradorhoz vettünk a Fressnapsban 20m-es flexi pórázt, már 8-9 éve rendületlenül szolgálatban van.
2023. jan. 30. 01:05
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
10m-es, bocsánat elírtam
2023. jan. 30. 01:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!