Nem az a kerdes, hogy a szalag eleg eros-e, mert gondolom sulyban jot fogsz valasztani, hiszen rajuk van irva a sulyhatar.
Az a kerdes, te eleg eros vagy-e ahhoz, hogy ne dobd el azt a kenyelmetlen, nagy muanyag porazveget, ha a kutya hirtelen a semmibol nagyot rant rajta :D
Kinyitva 4 meter. Felbehajtva 2 . Ha meg behajtod a fogganytyunak,akkor 1,5 meter kb.
2023. jan. 19. 05:48
3/19 anonim válasza:
Érdemes fölé menni a ráírt súlyhatárnak. Mi közepes testű (~30 kilós) kutyával szerettük, sokkal szabadabban lehet vele sétálni, de az első pár évben - pedig ugye akkor még kölyök volt kisebb testtel - két vagy három pórázt is kinyírtunk azzal, hogy megrántotta, eltört benne a rugó, visszatekerő, stb. Utána besokalltam, vettünk egy olyat, ami kilóban nála nagyobb kutyáknak való - na, azt már használtuk sok éven át. :)
2023. jan. 19. 08:41
4/19 A kérdező kommentje:
Neki is kinyitható kiképzőpóráza van, és már nagyon a végét járja...van nekem egy ilyen szalagos, de nem tudom mekkora kutyusnak való, mert régen vettük még az előző kutyámnak aki kicsi volt.
29 kilós vizsla használja. Annyira még nem bízok benne, hogy póráz nélkül jöjjön, ez viszont kényelmesebb, mint a hosszú póráz. Utóbbi sárban, esősebb időben szörnyű, arról nem is beszélve, ha véletlenül lepisili/lekakilja, esetleg más kutya által otthagyott csomagon húzza végig. Az eggyel kisebb ebből 25 kiloig jó, azt én kicsinek iteltem meg.
Van még a flexi giant is, azt is sokan dicsérik.
2023. jan. 19. 09:50
6/19 anonim válasza:
Én 15kg felett nem bíznék meg semmilyen flexi pórázban. Simán kiakasztja az egész szerkezetet vagy nem tudod időben lefixálni, ha a kutya megugrik. Másik eset amit fentebb írtak, hogy kitépi a kezedből, mert azt a műanyag markolatot nem olyan egyszerű megtartani. Nekem 8 kilós tacskó keverékem van, hámban sétál, egyszer megugrott talán egy sikló után a Balaton parton és hatalmasat kattant a szerkezet, nem volt túl biztató. 15 kilóig való 5 méteres flexi póráz, csak nyaraláskor használjuk, hogy be tudjon menni a vízbe, ha akar és ne kelljen bemásznom nekem is. Erre jó, de azért nem a legmegbízhatóbb szerkezet szerintem. Városban, erdőben, parkban nem is használom. Ott fix 120 centis póráz vagy 2 méteres állítható kiképző póráz van használatban.
Használtam Flexit német dognál, a megfelelő súlyhatárra figyelj a póráznál, illetve nem ajánlanám mindennapi használatra. Mi csak olyan helyzetekben használtuk amikor olyan helyen sétáltunk, hogy 99%-ban biztos voltam benne semmilyen más állat nem keresztezi az utunkat és nincsenek házak. Lakóövezetben nem használnék flexit nagytestű kutyánál.
2023. jan. 19. 10:39
9/19 anonim válasza:
Ha vissza kell erővel tartani a kutyát, akkor nem biztos, hogy a flexi a legjobb megoldás. A szerkezet maga elég erős, azzal több, mint valószínű, hogy nem lenne gond.
Nekem 27-30 kilós juhászkutyám van, rajta csak azért van flexi, mert valamit kötelező rátenni, de a szavaimmal és kézjelekkel irányítom, sokszor hetek telnek el 2 gombnyomás között. Így erre, nekem tökéletes a flexi, ha nem ilyen megfelelni és dolgozni vágyó kutyám lenne, nem hiszem, hogy flexit használnék.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!