Mièrt lehet bárkinek Pitbul,vagy egyèbb harci kutyája minden vègzettsèg kèpzès vagy engedèly nèlkül? Ha a fegyverre M.O.-on szigorú engedèly kell,akkor harci kutyája mièrt lehet egy 4-általános iskolát talán vègzett analfabètának???
Magyarország azért teljesen más helyzetben van egyelőre. Itt nem nagyon van pitbull, csak amstaff és azok keverékei. Az USA-ban viszont teljesen más a helyzet.
Értem én, hogy facebook csoport, meg hogy nem objektív, de azért itt mégiscsak összeszedték az összes támadást, és ezeknek túlnyomó részét pitbullok követik el. A facebook csoportban pedig ott van a rengeteg fotó, videó, amit nem lehet úgy hamisítani, mint egy statisztikai adatot.
Az, aki azt gondolja, hogy a pitbull nem veszélyes, az botor. A pitbull emberre és állatokra is egyértelműen a legveszélyesebb fajta, pontosan azért, mert genetikailag bennük van az ölés, ami a legtöbb fajtából hiányzik. Lehet, hogy a németjuhász megtámad, de nagyon ritkán ölnek. Persze ők is fent vannak a listán, meglehet nézni. Roti, német juhász és farkas hibrid kutyák szerepelnek a pitbullok után, de elenyésző a pitbullokhoz képest az ölésük.
Az is nagy hiba, hogy a pitbull funok elkezdték terjeszteni (pl. az említett Cesar Millan és a Pitbull & Paroles is - népszerű sorozatok), hogy a pitbullnak ez nem genetika, hanem nevelés, és a gazdin múlik minden, illetve dajkakutya, ami egyértelműen egy hazugság.
Fura az is, hogy az állítások szerint a vizslának genetika a vad állása, a retrievernek a vad visszahozása, a terelőfajtáknak a terelés, a pásztorkutyáknak az őrzés, stb., de a pitbull funok szerint az nem genetika, hogy kitartja a fogást és ölésig képes támadni... Csak bele kell nézni a pitbullok szemébe, a legtöbbnek üres a tekintete, a sorozatgyilkosoknak van ilyen.
Én láttam 7-8 hetes pitbullokat, amik már akkor kitartják a fogást, tépik a másikat, nem érdekli őket, hogy a társuk sír, visít, sikít. Ez genetika. Írtani való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!