Nemsokára fogunk kapni halakat, akváriumot, és mindent ami ehhez kell. Csak az a baj hogy teljesen analfabéták vagyunk minden vízi élőlényhez. Mit kell tudnunk első körben?
www.akvarista.hu
Regisztrálj, majd olvasd el az e-bookokat.
Halakat egyszerre az akváriummal nem kaphatsz, vagy ha mégis, akkor már nagy a baj. Csak klórmentes, pihentett vízben tarthatod őket. Tehát ha a halak is jönnek egyből, legalább egy vödör vízben legyenek. Ott elég nekik egy levegőztető.
Az akváriumot minél gyorsabban be kell rendezni, járatni a szűrőt. Alap esetben 2 hetet kell üresen járnia az első halak előtt, ha ez nem lehetséges, akkor használj vízelőkészítőt és baktérium kultúrát, így másnap bekerülhetnek. Viszont az elején a gyors telepítés miatt 3 naponta cseréld le a víz 15%-át, szintén 1 napig pihentett vízre.
A szűrőt soha ne kapcsoljátok ki.
Etetni pedig keveset, naponta egyszer, annyit, amennyi néhány percen belül elfogy.
Rengeteg tudnivaló van még, javaslom a Horn-Zsilinszky: Akvarisztika c. könyvét.
Ha lehet, addig el se fogadjátok őket, amíg ki nem olvastátok.
előbb nem árt tudni,hogy milyen halakat kapsz.Ha tudod,akkor google a barátod..Nagyon sok hasznos infót találsz majd,és sok-sok tanács is van rutinos akvaristáktól..Én kezdőként egyből tengeri akváriummal kezdtem..A neten sokat megtudtam,és sokan segítettek úgy hogy leírták az élményeiket,tapasztalataikat..
Jelenleg három nagy akváriumom van.Az egyik tengeri ahogy írtam.A másikban malawi sügérek vannak,a harmadikban gömbhal van..
Nem akarok írni egy kisregényt.
Akitől kapod, attól is kérdezősködhetsz, pl hogy mit hogy szokott csinálni, biztos hamarabb elmondja neked - és ha megvan a telszáma lehet hívogatni később is :)
Ezzel kezd, töltsd le:
Folytasd ezzel:
Ez egy nagyon fontos dolog:
Ha szükséges és nagyobb akváriumot kaptok komolyabb szűréssel, akko mindenképp olvasd el ezt:
További hasznos e-book-ot találsz itt, kicsit lejjebb görgetve:
Végül pedig a halakról olvashatsz itt bővebben:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!