Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mièrt lehet bárkinek Pitbul,va...

Mièrt lehet bárkinek Pitbul,vagy egyèbb harci kutyája minden vègzettsèg kèpzès vagy engedèly nèlkül? Ha a fegyverre M.O.-on szigorú engedèly kell,akkor harci kutyája mièrt lehet egy 4-általános iskolát talán vègzett analfabètának???

Figyelt kérdés
Azèrt îrom e kèrdèst,mielött bárki sèrtèsnek szemèlyeskedèsnek vennè,nem erről van szó! Csak mostanság a lakótelepeken vagy bárhól annyi harci kutyás embert látni,aki szinte èlvezi hogy rettegèsben tarthatja a lakó környezetèt ès a többi normális kutyás közössèget. Nagyon sok olyan embernek van harci kutyája,aki nem is èrt hozzá,nem èrt a kutyákhoz. Nem kène inkább az ilyeb kutyák tartását legalább valamifèle vègzettsèghez iskolához engedèlyhez kötni??? Egy ki fejlett harci kutya,egy Pitbull valóságos bio fegyver! Pillanatok alatt szèttèp akár egy kèt mèteres 130-kilós embert. Ha egy ilyen kutya nem szakember kezèbe kerül,aki èrt a kutyákhoz,akkor az valóságos gyilkos fegyverrè vállhat! Most nem a kutyák,ès kutyások ellen vagyok,csak ahol lakom van egy igencsak mentálisan beteg fiatal pasi,aki èlvezi ha el engedi a parkban az agresszîvra nevelt Pitbul kutyáját,ès a fára fel akasztott rongybabát tèpi szèt. Ezzel rettegèsben tartja a lakó telepet,ès a többi kutyást is. A Rendőrsèg ès egyèbb Hatóságok nem foglalkoznak ezzel. Kène valami törvèny vagy szabály hogy az ilyen veszèlyes kutyák,amik ha kellő szakember nevel,akkor nem jelent veszèlyt. De gyakran látok sok olyan Pitbull gazdát aki igencsak ittas,agresszîv. Ès a kutya is olyanná válik. Az Állat vèdők sem tesznek ez ügyben semmi. Èn szerintem az ilyeb harci kutyák tartását szigorú engedèlyhez kène tenni,mint a fegyver tartást,ès minimum èrettsègihez tenni!! Ennyi erővel egy Kalosnyikovval is szaladgálhatnák a parkban,ahogy gyerekek játszanak,ès bèkès kutyások vannak,meg idősek kis mamák. Ja ez Magyarország! 😠 Egy paprika spray-t nem tarthat magánál az ember,mert elviszik a Rendőrsèg. Mèg a gázpisztoly is engedèlyhez van kötve. De közveszèlyes vèrebet bárki tarthat,ès ezzel rettegèsben fèlelemben tarthatja a többi embert. Hát ez milyen már??? Amint rengeteg kutyás barátom haverom van aki egyet èrt velem.Csak mondom. Vagy egy kutya iskolában dolgozó csaj,neki van egy Pitbull kutyája. Kellően szakszerű van nevelve. Ès annyira bèkès szelid jószág hogy kismacskákkal játszik,gyerekek simogatják. Na de ha nem jó kezekbe kerül egy ilyeb kutya,az valóságos Közveszèly!!☝️☝️☝️
2023. jan. 11. 10:57
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
75%

Igen, sajnos sok inkompetens gazda vesz magához ilyen kutyát. :/ Ez nagyon szomorú, főként hogy ezek az ebek gyakran menhelyre is kerülnek, miután a kedves gazda már végképp nem bír velük. Onnan meg nem viszi ki őket már senki.

Attól nem félnék hogy emberre támad, mert úgy lett tenyésztve a fajta, hogy emberek irányába nem agresszív. Viszont a kuytámat eléggé féltem tőlük. Persze ha direkt úgy nevelik, hogy embert is támadjon, akkor az is lehet, de alapvetően a jelleméből adódóan ilyet nem csinálna.

2023. jan. 11. 14:06
 12/25 anonim ***** válasza:
82%
Videózd le, jelentsd fel, és azt mondd el nekik amit ide leirtál. Egyetértek veled, bár nekem amstaffom van, viszont jól van nevelve és szocializálva. Az bér akinek ilyen a kutyája, hát inkább nem mondok semmit...
2023. jan. 11. 14:41
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Az ember akinek ilyen a kutyája*
2023. jan. 11. 14:42
 14/25 anonim ***** válasza:
81%

Nemrég volt egy tanulmány, miszerint a németjuhász statisztikailag nagyobb eséllyel támad emberre, mint a "pitbull", átlagolva, hogy a populációkülömbség ne befolyásolja a dolgot.

Egyetértek veled, de a pitbull leginkább állatokra veszélyes, mert harcikutya alatt náluk nem ember elleni kutyát kell érteni, hanem viadalokban használt kutyát.

Tehát szeintem is vizsgához kéne kötni, de nem csak a pitbullt, hanem minden olyan kutyafajtát, ami hajlamosabb ember, vagy állat ellen agresszív lenni.

2023. jan. 11. 17:51
 15/25 anonim ***** válasza:
58%
Azért nincsen ilyen törvény mert aki eladja a kutyát vagy akitől örökbe fogadják azt gondolja hogy nem arra neveli majd a leendő gazda a kutyát hogy támadjon.Alapból ezeknek a kutyáknak mint pl a rottweilert, pitbull, dobermann rossz a híre mert harci, őrző védő kutya viszont ha normálisan van nevelve semmi probléma nincsen velük sőt még jobb az idegrendszerük mint ezeknek a pici fehér kutyáknak.Ismerek egy pitbull kutyát aki tényleg iszonyatosan erős és simán megvédi a gazdit ha olyan helyzet van viszont soha nem támadna meg senkit ok nélkül.
2023. jan. 11. 22:13
 16/25 anonim ***** válasza:
79%

Az egész világon komoly gond a pitbull és a pitbull jellegű kutya. Amerikában a statisztikák azt mutatják, hogy az ember elleni halálos támadások 70-80%-át pitbullok követik el, miközben csak a 6-7%-t teszik ki a kutyaállománynak. Szóval egyértelműen a legveszélyesebb fajta.

A családon belüli ember elleni halálos támadások aránya még rosszabb, a 98%-t pitbullok követik el.

Sajnos ez genetika. 40-50 év tudatos szelektálás kellene ahhoz, hogy ez a féktelen ölni vágyó agresszió elkezdjen kikopni a fajtából, de ez lehetetlen, mivel szaporítják orrba-szájba.

2023. jan. 12. 06:05
 17/25 anonim ***** válasza:
23%
Ez a statisztika elég hihetetlen. Honnan vetted? Bocsi, de nem hiszem el :)
2023. jan. 12. 09:03
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Itt pedig videók és képek is vannak. The Pitbull Problem facebook csoport. Erős idegzetűeknek.

[link]

2023. jan. 12. 09:40
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
De a dogsbite-on is ott vannak a fényképek az áldozatokról.
2023. jan. 12. 09:41
 20/25 anonim ***** válasza:
55%

18. Az oldalak, amiket megosztottál nem igazán tűnnek objektívnek. A Facebook csoportot inkább hagyjuk is, elég megnézni a hozzászólásokat. De az oldal sem túl tudományos, már alapból a szlogen fishy. Az amerikaiak nagyon szeretnek összeverődni, kampányolni és lesarkítani, majd felnagyítani dolgokat. Ha valamilyen oldal túl "egyoldalú", az gyanús. Igen, vannak források, de tekintve, hogy mennyi ilyen felmérés van nem nehéz szelektíven gyűjteni őket.

Nekem egy Angol Cockerem van, szóval messze nem Pit, viszont mivel dolgoztam egy rövid ideig gyepmesterin, mint gondozó, nem kevés pittel volt dolgom. Ők tették ki a telep nagy részét, de a túlnyomó többségük nem volt agresszív emberrel szemben, még a telepen sem. Állatok elleni agresszió miatt kerültek leginkább be. Ha tippelnem kéne olyan 80% - uk támadta a többi kutyát, 20% - uk az embert IS, 20% egyiket sem. Ez személyes, első kézből való tapasztalatom, amit kb. 120 kutya között szereztem, telepi körülmények (legproblémásabb kutyák) között.

Annak ellenére, hogy pitekből volt a több, én több másfajta kutyára emlékszek, akik ki akartak nyírni, mint pitre. A németjuhász, németjuhász keverékek közzül nagy arányban kerültek ki ilyenek, ott inkább azokra emlékszem, akik nem ilyenek voltak. Volt egy cikk az oldalon, amit linkeltél, hogy egy pit megtámadta a gazdáját, amikor az epilepsziás rohamot kapott. Nálunk volt egy hasonló németjuhász, akinek elesett a gazdája a jégen, a kutya ekkor rátámadt és megtépte súlyosan. Egy Rottweiler volt, ő kiszámíthatatlan volt, volt hogy tök nyugodt volt, de próbált már nekem jönni. A pulik szinte kivétel nélkül nekem akartak jönni. Egy dobberman volt, ő egy gondozó kivételével mindenkit ki akart nyírni, engem kifejezetten utált, ha mind ott voltunk rám figyelt.

Szóval arra jutottam, hogy a pitek első sorban állatokkal szemben lehetnek agresszívak és a többségek telepi körülmények közt is kezelhető volt. Nem való mindenkinek, sőt nagyon keveseknek való, de azért konkrétan szörnyetegnek, pszichopatának, meg sorozatgyilkosnak titulálni (mint, ahogy azt az általad linkelt csoportban konkrétan leírják) túlzás. Nem a középkorban vagyunk, hogy ilyen misztikus tulajdonságokat adjunk állatoknak. Ez egy állat, sajátos tulajdonságokkal, nem egy ember.

Utóirat: Nálunk nem altattak állatot egészségügyi ok nélkül. A szervezeteknek köszönhetően a problémás egyedek is át lettek véve.

2023. jan. 12. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!