Rottweilernek szolgálati kutya kiképzés?
Úgy tudom, ez nem sport, hanem egyfajta kiképzés, ugye az őrző-védő az sport, de ennek elvileg van egy komolyabb, életszerűbb kiképzési formája, a szolgálati kutya kiképzés. Nem akarom, hogy az utcán ok nélkül, bizonyos mozdulatokra betanulva, megtámadjon ártatlan embereket, hanem, hogy ha tényleg történne valami, akkor azt idejében felismerje és tudjon cselekedni. Ez a képzés ezt tanítja meg neki vagy ha nem, akkor miről szól pontosan? Hogyha igen, akkor, hogy szükséges-e neki efféle képzés, tréning, vagy önmagától is tudni fogja, hogy mikor és mi a dolga?
És ha ajánlott neki, akkor ennek milyen előfeltétele van, mit kell előtte elvégezni, illetve mennyi idős korban ajánlott elkezdeni a szolgálati kutya képzést?
Előre is köszönöm a hasznos és segítő válaszokat.
Napok óta ezzel a szolgálati kutyaképzéssel szenvedsz.
Ajánlom, ha lesz kutyád, vedd fel a kapcsolatot egy olyan kiképzővel, aki ilyennel foglalkozik. Minden kérdésedre választ kapsz.
A neten van bőven választék belőlük.
#6 Az a baj a sima őrző-védőzéssel, amit a 8-as írt.
Azt hittem, a szolgálati az valósabb, élethűbb helyzetekben teszteli, szükség esetén képzi a kutyát, mert a sima őrző-védő meg az egész IGP csak egy sport, egy energialevezetés a kutyának, ami után veszélyes utcára vinni, mert ártatlanokra támadhat.
Mondhatjátok, hogy hülyeség, de tapasztaltam: Van a városban egy nő egy németjuhásszal, szocializáció kimaradt, 8 hetesen már fogást tanított neki, ma már nem lehet elmenni mellettük a járdán, sétáltam, felemeltem a kezem, hogy eltűrjem a hajam, erre a kutya kitámadott, arra a mozdulatra. És nem csak én jártam így, hogy ártatlanként rám akart ugrani egy mozdulatra betanított kutya. Sőt, ki is írta közösségi oldalra, hogy mit nem értenek az emberek azon, hogy munkakutya, az a dolga, hogy megvédjen, ne csodálkozzon anyuka, ha a gyerek közel megy és megtámadja a kutya ... Ja, egy kisgyerektől kell megvédenie ...
Szóval ilyen semmiképpen sem szeretnék, de ha valós a támadás, ha rosszindulatú ember rossz szándékkal közeledik, arra reagáljon. Persze ne úgy, hogy letépi a karját, mint az őrzővédőn.
Ezért gondoltam szolgálati képzésre, ahol talán nem olyan elfuserált az egész kutyakiképzés, mint az agyament sportokban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!