Ha van 35-40 kilos szuka nj es 46-50 kilos kan nj, akkor ez alapjan van 52 kilos szuka roti es 56-60 kilos kan roti?
Mert nekem tobb allatorvos, tenyeszto mondta, hogy szuka nj 25-30kg, kan nj 36-40kg, szuka roti 42kg, kan roti 46-50kg.
De valami agybaj ismerosom, aki odaig van a 2 nj-vel, allitja, hogy a sovany, szikar alkatu ordas szuka nj neki 35 kg, rajzos kanja 50.
Ez pedig 10 kiloval a standard felett van.
Ez alapjan kerdezem, annyi erovel roti is lehet 10 kiloval standard felett vagy kamuzik az illeto?
Hat vagy szimplan csak fajtajellegu keverek a kutya 🤷♀️
Ki tudja.
Tk-s es az anyja 28kg volt, az apja 35, a szukanak, amugy tenyleg szikar, de nem olyan nagytestu, hogy 35kg lenne, szerintem max 28 o is, tuti kamuzik .
A kan nem tk-s, de az is egy normal kan nj nagysagu, nem hiszem, hogy 10 kiloval tobb volna, mint a rendes nagy kan nj-k. Bar o kicsit teltebb, hogy finoman fogalmazzak, nem annyira, de lehetne vekonyabb.
Na mindegy.
Csak azert kerdeztem, mert nekem ami a kedvenc fajtam, a roti, ez az illeto lenezi en meg az nj-ket nem tartom annyira nagyra, mint o.
Azt mondta, barmilyen fajta kutyaval megverekszik, de ha nj jonne szembe, akkor inkabb elfutna -,-"
Mondom es ha egy roti? Aszongya, az semmi, az a kutya egy lusta semmire se valo nagy plussallat, siman lecsapja, ha probalkozik, na de ha nj jonne, akkor aztan mind meghalnank .. -,-""""
Azok a nagyobb német juhászok nem fajtatiszták. Én is ismerek olyanokat. Sokkal nyúlánkabbak, olyan tipikus falusi farkaskutya. :D Ott a kanok elérhetik az 50kg-ot és a 68-72cm mart is. Úgy persze, hogy van olyan súlyú, mint egy roti kan, amiknek a nagyobb példányai szintén elérhetik az 50kg-ot.
Ha ennél kövérebb, akkor az a szokásos nagyzolás, vagy valóban kövér. Én már hozzászoktam, hogy idehaza élnek a guiness rekorder kutyák. 120kilós kau, 80kilós roti, 70kilós német juhász, 60kilós argentin dog, stb... :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!