Ilyen esetben vennél kutyát?
"De valószínűleg más kölyköt vagy esetleg más tenyésztőt fogok keresni, nekem ez így elsőre soknak hangzik"
Jó döntés. Nem részletezném, de elég sok kötöttséggel járna a tenyésztő ajánlata számodra.
13-as, ilyenkor a tenyeszto fizet mindent es szerintem o is viszi a kutyat ide-oda, nem a kerdezo.
De akkor is macera, nyilvan. En szemely szerint nem mennek bele, mert en hobbi kutyas vagyok,engem annyira nem hoz lazba a tenyesztes es akkor is plusz idovel jar, ha a tenyeszto maga jon el mindig a kutyaert, mert otthon kell lenni, ra kell erni. Akkor meg foleg plusz macera, ha nekem kell vinni, meg ha fizetik is, akkor is.
Van, aki ilyen beallitottsagu, az csinalja, nem rossz dolog ez, de engem szemely szerint hidegen hagy.
Akkor ez nem kizárólagosan a te kutyád lesz.
Közös tulajdonban marad a tenyésztővel.
Ilyenkor szerződésben fogja meghatározni, hogy mivel etetheted, mit sportolhatsz vele, mit kell megtanulnia. Rendelkezésre kell állnia a kutyának, ha a tenyésztőnek szüksége van rá.
Ő fogja hordani tenyészszemlére, kiállításra, munkavizsgára. Cserébe állja ennek a költségeit.
Azt kell csak eldöntened, hogy akarod-e , hogy más is beleszóljon a kutya nevelésébe, hogy más határozza meg mikor mit csinálsz vele.
Egyébként egy jól nevelt ivaros kannal lehet jó az élet. Kérdés, hogy ebben az esetben kinek fog engedelmeskedni.
Én hasonló feltételekkel "kaphattam volna" egy kutyát, de nem vállaltam.
Sajnos megszabhatja.
Akivel én beszéltem még azt is meg akarta mondani hány órakor adjak enni a kutyának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!