Van egy kistestű kutyám, aki egész éjjel, és nappal kinn van a hidegben. Persze van neki háza. De mikor délután hazaérek a munkából, egy órára be szoktam engedni, hogy melegedjen. Ezzel jót teszek neki vagy sem???
Azért enyhe túlzás a példa, amit az egyes ír, mert a kutyák télire vastagabb bundát növesztenek, tavasszal éppen ezért is vedlenek, tehát ne hasonlítsunk azért össze egy pólót egy vastagabb kutyaszőrrel.
Kérdező, arra ügyelj, hogy ne legyen túl nagy a hőmérséklet különbség, amikor kiengeded.
Házfüggő a dolog.
Jól szigetelt ház, bejárat eltakarva, vastag kétrétegű szalma alom még működhet is. (nem rongy!) És nem mindegy a nagysága.
De kistestű kutya nem igazán kinti kutya. Persze láttam már tacskót is így élni.....
A kistestű kutya nem való egész napra kintre a minuszokba.
Azzal, hogy egy órára beengeded se teszel egyértelműen jót, mert egyszer felmelegszik, utána kimegy és még jobban fog fázni.
A kutya okos, 30 centis hóban is a ház helyett inkább beássa magát a hóba szigetelés gyanánt, ha olyan kedve van (bár ez hazánkban egyre kevésbé jellemző). Ha van neki szigetelt, földtől elemelt, meleg fekhelye, minden rendben. Én tacskót is láttam, aki kedvére járhatott (volna) a házba, de inkább kint volt, vagy a kinti házat választotta, és hiába mondják, hogy veszélyeztetett, közel a hasa a hideg földhöz, nyilvánvalóan jól érezte magát, és 15 évesen még köszöni, jól van.
Kérdés az, hogy ha már beengeded egy órára, mennyire akar maradni, és miért? (Én be sem szoktatnám a lakásba, ha nem akarnám ott tartani, tudja csak, hogy max az előszobáig jöhet kivételes alkalmakkor - pl. tüzijáték.)
Szerencsétlen kutyus :(
te egy lelketlen, érzéketlen pszihopata söpredék vagy
8-as
Én is vagyok ilyen véleménnyel nagyon sok emberről aki csak dísznek tart kutyát de sajnos be kell látni hogy nem vagyunk képesek minden kutyát megmenteni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!