Gond, ha egyik kistestű kutyám csak napi 1x eszik ?
Reggel és este szoktak enni kapni, de az egyik kutyám nem mindig akarja megenni a reggelit :/ pedig tényleg csak kis adagot kapnak, hogy legyen valami a gyomrukban estig, este kapják a nagy adagot
Szóval lehet tőle baja, ha nem eszi meg a reggelit? Sokan ajánlották, hogy kistestű kutya napi 2x egyen. A másik 2 kutya mindig megeszi a reggelit, igaz egyik egy zabagép, ha rajta múlna egésznap enne :D
Hosszú távon igen, okozhat gyomorcsavarodást, ha csak napi egyszer eszik, normál genetikájú, egészséges kutyánál többnyire azért nem fenyeget ez a veszély, ragadozó állat, a természetben a farkas van, hogy napokig nem eszik (részben ezért ássák el a kutyák ösztönösen, tartalékolás gyanánt a félig megrágott csontot).
Az, hogy reggel nem eszik, tök normális, kutyája válogatja, sőt, reggel nekem is van 3-4 óra amikor egyáltalán semmi étvágyam és kínzás lenne enni. Nem eszi meg késő délelőtt, kora délután azt a reggelit?
Az egyik kutyám szintén ezt csinálta, amíg táppal etettem. Sokszor volt, hogy nem ette meg, pedig több félét is kipróbáltam.
Amióta főzök nekik, nincs ilyen probléma, az utolsó falatig megeszik mindent😀Javaslom neked is, hogy inkább főzz nekik, árban még olcsóbbra is jön ki, mint prémium tápot venni (nekem a két kistestűre főzés havonta kb. 18 ezer forint) és nem is időigényes, napi 15 perc az egész. Husi, belsőség, köret, zöldség, gyümölcs, tojáshéjpor vagy mehetnek egyéb táplálékkiegészítők is, amit szeretnél.
Ő szereti amúgy a tápot, pont ez az érdekes, hogy este ugyanazt tök boldogan megeszi :D
Sajnos nem tudom délben megeszi-e, mert akkor már dolgozom, 8-10 óra között kapnak reggelit, attól függően, hogy szabadnap vagy munkanap. Délután hazaérve séta, utána játék, szóval mozognak, így csak este kapnak enni, ha már lefáradtak, meg ugye reggel mielőtt munkába megyek.
Nem baj, ha egyszer eszik, csak az, ha keveset.
Semmi baj a jo minosegu tappal sem :)
Az meg, hogy meddig el a kutya 6-os, nagyon sok dologtol fugg. Jo dolog a fozes, ha normalisan csinaljak, de azert ne keverjuk mar ide azt, hogy emiatt elnek tovabb a kutyak, mert kurv..ara nem :D
Jaa, hogy az idoskori hallasromlast, meg mittudomen, szurkehalyogot esetleg meg lehet elozni fozessel?
Akkor embereknel miert nem? Hiszen mi is fott kajat eszunk!
Ne szorakozz mar 🤣🤣🤣
Azert mert lattal 3 jo allapotban levo idos kutyat, az nem jelent semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!