Miért ritka az öreg kutya?
Honnan tudod ránézésre, hány éves egy kutya?
Nagyon sok mindentől függ amúgy, mérettől is, fajtától is, keverékeknél meg teljesen lutri. Komondorból pl. azért nincs 8-9 évesnél idősebb, mert annó a "felszabadító" szovjetek kilőtték a valamirevaló egyedeket a tanyán, és egy nagyon gyenge lábakon álló génállományt sikerült csak nagyjából visszatenyészteni, ez volt a rendes idegrendszer és ösztönök ára.
#3:
Majdnem ugyanez a szomorú múlt igaz a Kuvaszra is, annak manapság 10-12 év az élettartama.
Nekem első kutyám 16,5 évesen ment el.
Jelenleg van egy 11 éves kutyám, de mindenki kb 5-6 évesnek nézi :D nem látszik a kora rajta.
Aki nem kérdezi meg nem is tudja,hogy 10 +
A hétvégén 13 éves dalmatával találkoztunk, róla sem mondtam volna meg, ha nem kérdezem meg. A másik meg 8 volt,de ő is annyira pörgött.
Ismerek még néhány 10+ os kutyát,de egyiken sem látszik. Szóval elsőnek látnám nem mondanám meg,hogy 10 felett vannak.
Kérdező te honnan tudod? mindenkit megkérdezel?
Egyébként idősebb kutyákkal jóval kevesebbet sétálnak.
Nekem is az öreg kutyám utolsó 2 évében alig sétáltunk nem bírta a sétakat. Így mindig vele csak egy kört mentünk dolgát intézni. Ezzel nem volt gondja,de ha huzamosabb ideig mentünk akkor már nagyon sántikált. Hiába kapott izületerősítőt.
11 évessel is addig fogok jönni menni,mert van egy 3 éves kutyám is miatta rengeteget megyek velük. De előbb utóbb szerintem eljutunk arra a szintre mikor a 1,5-2 órás sétákat nem fogja bírni. Amíg bírja addig jön velünk. Ha már nem bír annyit akkor neki is jó rész egészségügyi sétái lesznek.
De hálistennek nagyon fitt,kap vitaminokat,izületvédőt szóval bízom benne sokáig velünk lesz még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!