Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen ruha lenne jó kutyának?

Milyen ruha lenne jó kutyának?

Figyelt kérdés
Benti kutya, nagytestű, nem fagy meg kint sem, eddig se volt ruhája. De most arra gondoltam hogy valami mellényt vagy polót adhatnék rá. Vagy bután állna rajta? A kutyáknak szánt ruhák aranyáron vannak. 🙄
2022. nov. 27. 08:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
66%
Az enyémnek azért nagyobb bundája van, de amióta elmúlt 12 éves, úgy látom, hogy fázósabb lett, szóval adok rá ruhát.
2022. nov. 27. 15:40
 12/16 anonim ***** válasza:
35%

"Nem ertem, miert valaszt valaki egy kinti tartasra abszolut alkalmatlan fajtat"

Hogy lenne már a tacskó vagy a vizsla kinti tartásra alkalmatlan? Ezek vadászkutyák, 200 évvel ezelőtt is vadászatra lettek kitenyésztve, nem öltözette őket a báró pulcsikba ahogy a kastélyban sem aludtak a kanapén. Ezek kinti munkakutyák amik sokszor télen is dolgoztak a téli vadászidényekben...

Valóban vannak kutyák amik nem bírják a hideget, de ezek jellemzően kedvtelésből tartott, kis méretű ölebek. Hidd el, az évszázadokkal korábban kitenyésztett munkakutyák, főleg a vadászkutyák remekül bírják a kinti körülményeket. Nyilván egy 14 éves, beteges kutya már fázhat, ahogy egy 2 hónapos kölyköt is be lehet takargatni, de egy felnőtt, egészséges munkakutya nem fázhat télen. Ráadásul amikor ezeket a fajtákat aktívan használták, még sokkal csípősebb telek voltak, mint most.

2022. nov. 27. 21:55
 13/16 anonim ***** válasza:
53%

Mondjuk, mert nincs aljszőrzetük? Jah, lehet kibírja, mert amíg vadászik, addig mozog és pörög a kutya... más dolog viszont kint tartani őket. Meg a kibírja és jól érzi magát 2 külön dolog. Aljszőrzet nélküli rövidszőrű kutyát nem tartunk kint. Hasonlítsd össze egy farkas meg egy vizsla szőrzetét.

Én is kibírom egy ideig a hidegben, csak baromira nem vagyok tőle boldog attól függetlenül.

2022. nov. 27. 22:04
 14/16 anonim ***** válasza:
33%

De van aljszőrzete a rövid szőrűeknek.

A yorkinak meg a havanesenek nincs.

2022. nov. 28. 17:09
 15/16 anonim ***** válasza:
47%

Na nekem senki ne jojjon azzal, hogy vadaszkutyanak kint a helye. Nagypapam vadaszott, tacskoi es vizslai voltak, hoppacska, erdekes modon telen beengedte oket a hazba. Es ez nem ma volt, hanem ugy kb 30 eve, amire en emlekszem, de amugy meg a vadaszatot ezelott 50 evvel kezdte.

Igen, amig a kutya dolgozik, addig nem fazik, vadaszat kozben se adtak ruhat a kutyakra.

Na de utana? Nem voltak ok se kibaszva az udvarra.

Szoval ezzel nekem nem jojjon senki,koszi, puszi.

2022. nov. 28. 17:47
 16/16 anonim ***** válasza:
52%

#14es mégis hol? Azért kopasz szinte a hasuk? Jah, nem... a németjuhásznak van aljszőrzete, nyugodtan hasonlítsd össze egy vizslával, tacskóval, amstaffal, agárral vagy amivel akarod

Afrikai fajtáknak (pl basenji, ridgeback) pontosan olyan szőre van, mint egy rövidszőrű vizslának és ott 30-40 fok van... :D

2022. nov. 28. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!