Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyások, ez titeket nem zavar?

Kutyások, ez titeket nem zavar?

Figyelt kérdés
Sok nagy testű kutyát látok a BKV-n, ahogy fekszenek a padlón vagy az utcán, ahol ki tudja, milyen kosz, fertő van, és gondolom utána sokan bemennek a lakásba vagy minimum megsimogatják őket, és utána nem mosnak állandóan kezet. De ez nem nagyon fertőzésveszélyes? Volt vidéken nagy testű kutyánk, és tudom, hogy őket azért nem lehet napi szinten fürdetni. Aki városban él ilyen kutyával, az a higiénia részét hogy oldja meg?
2022. nov. 15. 22:09
1 2
 1/17 anonim válasza:
24%
Nekünk 1 kutyánk volt, inkább remegett a fáradtságtól, de a lakáson és a kocsinkon kívül sehol, még le sem ült. Még kiránduláskor sem, a fűre.
2022. nov. 15. 22:14
 2/17 anonim ***** válasza:
76%

Meredeket mondok: én abba a gatyába amivel leülök a villamoson, leülök a kanapéra is.

Nem vagyok igénytelen ember, de már követni nem tudom ezt a steril burok mániát egyes kérdezők kapcsán.

Ami amúgy a bkk-n felszed egy nagytestű, azt felszedi egy kistestű is a mancsaival, vagy semmivel nem többet szed össze mint az utcán vagy a futiban.

2022. nov. 15. 22:23
 3/17 anonim ***** válasza:
84%

Milyen fertőzésről beszélsz?

Vidéken patika tiszták maradnak az udvaron élő kutyák?

Vagy te sosem értél a saját kutyádhoz anno?

Erdei sétánál, kirándulásnál sem lesznek a kutyák sterilek.

Sok, a BKV padlóján heverésző , utcán lefekvő, leülő kutya be is megy a lakásban, miután hazaértek.Szerintem még egyetlen család sem halt ki emiatt fertőzésben.

Létezik olyan, hogy egészséges immunrendszer.

2022. nov. 15. 22:30
 4/17 anonim ***** válasza:
89%
Nekem is nagytestum van, szinten lakasban tartom, ha kirandulni mentem vele o is lefekudt a busz padlora. Egyaltalan nem zavart.
2022. nov. 15. 22:38
 5/17 anonim ***** válasza:
82%

Ez olyan hülyeség. Amit a kutya behoz, azt behozom én is a nadrágommal, kabátommal, cipőmmel. Nem fertőtlenítem minden nap a telefonomat, kulcsomat, pénztárcámat és minden mást.

Ez a "jajj, fertőzés" dolog nekem kicsit olyan, hogy nem csak az számít ám, amin rugózol. A káskádról nem jön rád a baci, de a kutyáról igen?

Nyilván mos az ember kezet, meg hasonlók, de nem fogok minden egyes tárgyat és magamat mániákusan fertőtleníteni. Egyszerűen nem lehet mindent.

Ha pl. bevásárolsz, akkor is minden egyes dobozt, zacskót, üveget stb. fertőtlenítesz otthon az ajtóban? Mikor fertőtlenítetted utoljára a napszemüvegedet, fülhallgatódat? Minden nap kimosol mindent, pl. kabár, télen sál és sapka? Cipőfűző?

2022. nov. 15. 22:39
 6/17 anonim ***** válasza:
66%

Én azt is hagyom, hogy a kutya arcon nyaljon! Jajj, bacik :)

Szóval nem zavar.

2022. nov. 15. 23:02
 7/17 anonim ***** válasza:
8%
Őket semmi se zavarja azt gondolják ővék a világ és mindenkit maguk alá rendelnek.
2022. nov. 16. 00:08
 8/17 anonim ***** válasza:
43%
Van, akit nem zavar, van, akit csak annyira zavar, hogy nedves törlőkendővel áttörli a kutyát, van, akit annyira zavar, hogy egy fél zuhanyzást csinál neki (ami nem normális és inkább káros) minden ilyen alkalommal, meg vagyok én, akit annyira zavarna, hogy ha a lakásban kutyát tartanék, a szobatisztasággal párhuzamosan ránevelném, hogy bármilyen bútor, kanapé neki tabu, de még inkább nem tartanék nagytestű kutyát a 45nm-es kis lakásomban, mert nem vagyok állatkínzó.
2022. nov. 16. 00:17
 9/17 anonim ***** válasza:
39%
#3 Mondjuk vidéken a gyerek kint kutyázik, aztán jó alaposan kezet mos, mielőtt asztalhoz ül, nem az a helyzet, hogy a padlócirkáló kutyus a konyha minden pontját megjelöli a vedlett szőrével. Ott csak a kullancsra kell figyelni.
2022. nov. 16. 00:18
 10/17 anonim ***** válasza:
25%
#6 Én meg mondjuk nem hagyom, nem a bacik miatt, hanem mert a kutyám, tanulja meg, mit tehet és mit nem.
2022. nov. 16. 00:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!