Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Terhes a kutyám, és még 9...

Terhes a kutyám, és még 9 napja van hátra, de olyan mintha vajúdna. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
máltai selyemkutya. most szül 1. 54 napos terhes. most 37 C fokos a hőmérséklete. remeg és nyöszög, folyton nyalogatja magát... de amúgy nem tűnik rossza kedvűnek, inkább idegesnek. ez minek lehet a jele és mit tegyek?
2010. szept. 28. 21:39
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
igen, amikor valaki elkezdi a tenyésztést, akkor is alap pl az olyasmi, hogy ultrahang, meg nem árt ha elolvas pár könyvet az ellésről, meg az esetleges kompllikációkról
2010. okt. 2. 09:00
 32/36 anonim ***** válasza:

Én pl. sosem ellettem kutyát, sőt minden állatom ivartalanítva van, és egy jó ideig nem is szeretnék még, majd ha úgy állok anyagilag, hogy beelfér, akkor talán. Mégis tudom, hogy ultrahang kell a vemhesség alatt, pont azért, hogy tudjam, hogy hány kölyöknek kellene születnie, hogyha esetleg marad benne akkor tudjak róla, és ne akkor lepődjek meg, mikor zöld váladék folyik a kutyámból, és már vérmérgezést kapott.

Úgyhogy mégegyszer: igen, lehet, hogy van még benne halott kiskutya, amit ha nem operálnak ki, akkor megöli az anyját is. Szóval szépen keress egy normális orvost még mielőtt késő lenne, és egyúttal ivartalaníttasd is a kutyát, még mielőtt nagyobb bajt csinálsz. Már csak azért is, hogy megszűnjön a tejtermelés, mert gondolom nem hiányzik egy emlődaganat szerencsétlen állatnak.

2010. okt. 2. 09:44
 33/36 anonim ***** válasza:
0%

csakkitti

akkor te is szaporító leszel, ha úgy állsz anyagilag?

mert te is tudod osztani az észt, de más szemében a szálkát is észreveszed, de a magadéban a gerendát se?

2010. okt. 2. 12:31
 34/36 anonim ***** válasza:
0%

ez lemaradt:

a géneket is figyelembe veszed?

mert attól még szaporító maradsz, hogy nem pénzért adod a kutyákat, és viheted állatorvoshoz, meg mindenhova, attól nem lesznek jók a génjeik

2010. okt. 2. 12:32
 35/36 gratis30 ***** válasza:
Teljesen felesleges mindenkibe beleveszni! Én is kutyás voltam, csak panelba élek jelenleg és nem kínzok itt kutyát. De hamarosan (heteken belül) csládiba költözök vissza és végre újra lehet kutyám. Tehát van tapasztalatom is a német juhászok terén. Amikor szaporítottam megnéztem a kant, hogy milyen adottságokkal rendelkezik, meg a diszpláziát is kizártam. Itt az egészben az a felelőtlenség, hogy a kérdező akkor aktivizálta magát amikor már meg volt a baj és halvány gőze sincs az ellésről. Pedig ennek utánna kellene nézni, mert azzal az állatnak a szenvedés van ha a gazdi tapasztalatlan de hívjuk inkább felelőtlennek. Legközelebb ne legyél ilyen a kutyád érdekébe!
2010. okt. 2. 16:38
 36/36 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Gyuri. Nem véletlenül írtam, hogy ha lesz rá pénzem. Olyan szempontok alapján szeretnék szelektálni, amilyen szempontoknak megfelelő szukát tutira nem találok magyarországon, tehátt ott fogom kezdeni, hogy nagyon alaposan kiválasztok egy külföldi kennelből egy kutyát. Ha egyszer lesz annyi pénzem, hogy megengedhessem magamnak, akkor tenyészteni fogok. És ahhoz, hogy azt úgy tudjam csinálni, hogy a saját elvárásaimnak megfeleljek nagyon sok pénzt kell beletenni a történetbe. A szűrések, a képzés meg ilyenek miatt. Nyilván előtte tanulok egy kis genetikát is.

És hidd el, látom a sajátomban a gerendát, nem véletlenül tanulok ennyit a dologról, hanem pont azért, mert úgy látom, messze nem tudok eleget.

2010. okt. 2. 20:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!