Mi történik a kutyámmal? Lehetséges, hogy terhes?
A kutya fajtája: staffordshire bull terrier (angol).
Körülbelül másfél hónapja a tüzelés jeleit vettük észre rajta. Tegnapelőtt pedig (gondolván, hogy a tüzelés befejeződött) kint hagytuk estére egyedül az udvaron, ahová bizony gyakran bejárnak idegen kutyák. Csak a kis termetűek jutnak be, és főleg hímneműek. Amikor akkor este kint volt, másnap reggel hányástócsát hagyott maga után a házban. Ma pedig egyenesen rosszul van. Sántít, továbbra is hány, és vérzik a nemi szerve. A vérzés hasonló a tüzelési időszakéhoz.
Huhh, nekem is a méhgyulladás tűnik a legvalószínűbbnek. És ne nyugtasson meg, ha holnapra elmúlik a vérzés, mert az azt jelenti, hogy elzárta az alvadt vér a hüvelycsatornát, és épp telik a méhe a váladékkal...
Legalábbis mikor hasonló tüneteket észleltem, nekem már telefonon megmondta az állatorvos látatlanban, hogy méhgyulladás, és ne adjak neki enni, mert holnap műti is, ez gyakorlatilag életmentő műtét.
Ha 6 év fölötti szuka, akkor nagyon valószínű, hogy ez a gond.
Az biztos nem ,hogy terhes. A legfontosabb a tájékozódáshoz, hogy mérj egy lázat. ha nem lázas, akkor is kelleni fog orvos, de akkor reménykedhetsz, hogy mégsem ez a gond.
Köszönöm a válaszokat. Első válaszolónak: de igen, nagyon bágyadt. Bár ez az egész viselkedés így erőteljesen tegnap jelent meg rajta.
Mit szokott az állatorvos kezdeni a méhgyulladással?
Azonnal ivartalanítja. Ha feltelik a méh és kilyukad akkor már késő, akkor is megpróbálják megtisztítani a gennytől a belső szerveket, de azt már ritkán élik túl. Úgyhogy jobb gyorsan intézkedni.
Biztos ami biztos enni már ne adj neki, hogyha tényleg ez a gond, akkor rögtön mehessen a műtőbe.
Jajj de jó :) Szuper, hogy vannak rendes gazdik is, akik vasárnap is elrohannak az állatkórházba... Kicsit féltem, hogy majd azt kell mondanom, hogy mi szóltunk...
És tényleg ez volt a gond?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!