Miért romlott el a behívásom?
Mert soha nem is volt jo :D
Megtanult szepen egy adott helyen visszajonni, de meg kolyok, tok oke, hogy amugy meg nem atombiztos a behivasod mas kutyak, mas korulmenyek kozott.
Minden eltereli a figyelmet, eleg egy picike uj inger, de ez abszolut normalis.
Nincs ott kiképző, aki meg tudja neked magyarázni a helyzetet?
Nem a létszám számat, hanem a kor.
Nem veled van a gond. Most lépett abba a korba a kutyád, amit én csak "raptor korszaknak" hívok. Lényegében a tinikor. Most jön az a rész, hogy dacolni fog veled, sokkal több türelemre lesz szükséged hozzá, igénybe fogja venni az idegeidet rendesen. Valahol olvastam, hogy fél éves korára a kutya lényegében mindent elfelejt amit addig megtanult, de ez majd helyreáll, ha vége a kamaszkornak.
Tudom mit érzel, nekem kaukázusim van, 8 hónapos múlt, hatványozottan makacs a drágám, néha szinte látom ahogy repkednek a fejében a gondolatok, hogy "Ez a bolond nőszemély már megint ordibál, minek menjek oda, miért nem hagy már békén, tök gáz..." :D
Fel evesen kamaszodik. Akkor a legnehezebb.
Betartod a sorrendisegi szabalyokat?
Kamasz és próbálkozik. Olvass utána a kutyák kamaszkori hormonális, idegrendszeri és viselkedésbeli változásainak.
Most kellene némi szabályt vinni az életébe, például már nem csak kérni, hogy bejöjjön hívásra, hanem elvárni tőle ezt. És bizony szankcionálni, ha nem teszi. Normális kutyasulikban a tanfolyam végére ezt segítenek felépíteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!