Hogyan lehet leküzdeni a kutyáktól való félelmet?
Miért lenne nevetséges? A legjobb lenne egy nyugodt, barátságos kutyával "gyakorolni" - nincs ilyen rokonod, barátod, ismerősöd? Akivel el tudnál menni közösen kutyát sétáltatni?
Idegen kutyákkal azért rizikós, mert a félelmed, bizonytalanságod látszik a testbeszédeden, ezt nem minden kutya reagálja le jól, a félelmet is érzik rajtad, ha ennyire szorongsz, illetve neked az is ijesztő lehet, ha túl barátságos egy kutya, ugrál, vadul.
Az is segíthet, ha utánaolvasol a kutyák testbeszédének, hogy jobban értsd, lásd, amikor egy kutya barátságosan vagy semlegesen közeledik feléd.
Szerintem más az a félelem (nekem is van kutyám, és én inkább azt mondanám, hogy tartok bizonyos kutyáktól ennek ellenére), amit az 1-es írt, mint amit te átélsz, de ezt neked kell látnod, hogy ez mennyire zavar a mindennapi életedben. Ha nem zavar amúgy túlságosan, akkor lehet nem kell vele foglalkozni.
"Magam is félek tőlük, vettem egy kutya riasztott és alig várttam hogy kiprobáljam . "
Te bolond vagy...
Vannak terapias kutyak erre a celra. Keress ra neten!!! Szepen fokozatosan sikerulni fog lekuzdened a felelmed egy terapias kutyaval.
Az en kutyam (amerikai staffird)is alkalmas lenne erre,latom,ahogy felnek tole sokan,de o nem reagal rajuk,de nekem van rendes munkam,nem kinzom ilyennel magunkat.
A kutyatartók általában nem félnek a kutyáktól.
Keress fel pszichológust, pszichiátert, aki segít kigyógyulnod a fóbiákból.
Utolsó jól írja, inkább azoktól kell "félni" akiknek nincs kontrollja a kutyájuk felett, de azoktól is inkább kutyásként érdemes tartani. A kutya alapból nem támad emberre, hamarabb fog más kutyával összeverekedni mintsem, hogy téged megtámadjon.
Szerintem a félelem leküzdésére a kutyákkal való "szorosabb" ismerkedés mellett az is nagy segítség, ha megtanulod a testbeszédüket értelmezni. Sajnos sok kutyás sem képes erre, ebből pedig sok probléma szokott adódni.
Sajnos ez általános tendencia, hogy sokan félnek a kutyáktól, én azt tapasztalom, hogy ez nevelés kérdése is. Nekem nagy kutyám van, és amikor elmennek mellettünk, több esetben hallottam, hogy ilyet, vagy ehhez hasonlót mondanak a gyereknek: "vigyázz mert nagy kutya és megharap ha közel mész" vagy ha bátor és megkérdezi, hogy meg lehet-e simogatni (és mondom persze, nyugodtan), akkor a szülők "ugye nem fogja bántani?" szöveggel jönnek.
Ezekben az esetekben az ilyen kommentárok elkerülhetőek lennének, ha a kutya testbeszédét képesek lennének értelmezni az emberek, valamint ha nem egy totál idióta a gazda elhinni neki, hogy nyugi nem lesz gond, ismerem a kutyám.
De nagyon egyszerű, ha olyan helyen jársz ahol szoktak kutyát sétáltatni akkor egy szimpatikus gazdit simán megkérhetsz, hogy tartasz a kutyáktól, de változtatni akarsz ezen, meg simogathatod-e a kutyáját esetleg. Sok olyan barátságos fajta van mint pl. golden, labrador, amik akkor sem támadnának meg egy idegent sem, ha bele rúgnának. Ezekkel a fajtákkal sokszor lehet találkozni az ő gazdáiknál érdemesebb érdeklődni.(szerintem még aki fél is a kutyáktól, egy labradortól nem fog) Ami fontos! Ne kölyköt, mert minden kölyköt folyton simogatni akar mindenki és sok gazda ezt nem szereti, vagy elege van a folytonosan simogatást kérőkből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!