Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet leküzdeni a...

Hogyan lehet leküzdeni a kutyáktól való félelmet?

Figyelt kérdés
Lehet hogy nevetséges, de félek a kutyáktól. Mindig ha meglátok egy nagyobb testű kutyát, akkor ideges leszek, és minnél közelebb jön hozzám annál jobban szorongok, félek tőle. Hogyan lehetne legyőzni ezt az érzést?

2022. nov. 2. 12:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
59%

Muszaj mindenaron lekuzdeni? Szerintem nem.

En is felek az idegen kutyaktol, pedig nekem is van kutyam, de a sajatomtol nyilvan nem tartok.

2022. nov. 2. 12:46
 2/18 anonim ***** válasza:
97%
Kutyaterápiával :)
2022. nov. 2. 12:48
 3/18 A kérdező kommentje:
Az a gond hogy szeretnék kutyát, viszont nem tartanám túl bölcs dolognak úgy a kutyavállalást hogy tartok tőlük. Mikor még gyerek voltam akkor is volt kutyánk, és attól is féltem, így pedig értelemszerűen nem is halgatott rám, csak apámra.
2022. nov. 2. 12:51
 4/18 anonim válasza:
42%
Én a madaraktól félek kiskorom óta
2022. nov. 2. 12:52
 5/18 A kérdező kommentje:
Köszi 2-es. Ennek mindenképpen utánanézek!
 6/18 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem egy adott konkrét fóbia egy általános szorongásnak a kivetülése egy bizonyos dologra. Tehát mélyre hatolva a szorongással kellene foglalkozni. Felszínesen pedig békés kutyusokkal való barátkozással.
 7/18 anonim ***** válasza:
36%
Magam is félek tőlük, vettem egy kutya riasztott és alig várttam hogy kiprobáljam . 2-hónap volt mire az első kutya ami esti műszakból haza felé jövet elém került müködik a a szerkezet .
2022. nov. 2. 12:53
 8/18 anonim ***** válasza:
37%
Ez nem ehhez tartozik, hanem a pszichológia témakörhöz. Ez a fórum a kutyákról szól, nem a magánéleti problémákról vagy a fóbiás emberekről.
2022. nov. 2. 12:56
 9/18 A kérdező kommentje:

Ez érdekes 6-os. Azt tudom hogy akkor épült belém ez a szorongás amikor gyerekként mentem iskolába, és ahogy elmentem a kerítések mellett mindig ugattak a kutyák. És emiatt már minden reggel szorongtam hogy mikor fognak megint megijeszteni. (Kicsit ilyen jumpscare élmény volt). Viszont nem tünik nekem túl racionálisnak ez a félelem, és nem is tudom hogy miért maradt meg ennyire bennem.

Köszi 7-es a választ. Ezt mindenképp jó tudni!

2022. nov. 2. 12:58
 10/18 A kérdező kommentje:
8 -> tekintettel arra hogy ebben a kategóriában van a legtöbb állattartó, arra jutottam hogy itt lehet a legtöbb ember aki talalkozhatottt ezzel a dologgal. Ezért ésszerűnek tünt hogy ide írjam ki.
2022. nov. 2. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!