Miért nem bízok a kutyákban? Hogyan lehetne ezt leküzdeni?
Pszichiáter tud segíteni ennek leküzdésében.
Emellett az, ha megtanulsz "kutyául". Megtanulod értelmezni a kutyák viselkedését, jelzéseit.
Kistestűekkel,illetve nyugodt kutyákkal kéne találkoznod.
Én 4,5 kg-os ebemmel találkoznál elolvadna a szíved :D úgy bújik mint egy cica és a gyerekektől kezdve az idősig minden embert imád :)
Szóval előbb kicsikkel kezdj.
Érdemes lenne egy olyan kutyással beszélned aki jól eltudja magyarázni a kutyák testbeszédét,mert csak olvasnod kell ha rájuk nézel.
Ja és kutya közelében sosem futunk!!! Ez automatikusan kiváltja a vadász-préda reakciót,bár tény,hogy vmelyik kutya csak össze nyal a végén ha utol ér,mert játéknak fogja fel,de vmelyik nem biztos. Ha ismered a kutyák testbeszédét akkor nincs félni valód,mert képes vagy felismerni a helyzeteket és lereagálni.
Egy kölyök kutya beszerzése is jó ötlet lehet,de előtte kicsit olvasgass a kutyákról,testbeszédükről illetve kutyás ismerősök segítsenek neked.
Nekem van 1 kutyáktól rettegő ismerősöm,csak ő tenni nem akar ellene!! Legszívesebben pofán vágnám amikor azt mondja az összes egy bolhás dög,aki meg akar harapni,meg őt minden kutya megharapja egy se kivétel érzik hogy fél már messziről neki akarnak menni. Hiába a sok nyugodt pozitív beszédem a kutyákról hallani sem akar róla. Nos erre azt mondom aki vmi ellen nem akar tenni az így járt, féljen örök életébe az utcán!! Segítséget sem fogadja el akkor így járt.
Pedig mivel talán kezd jobb irányba menni a kutyás kultúra,egyre több kutyás lesz és akik félnek ha nem akarnak rettegésben élni egész életükben muszáj lesz megbarátkozni a gondolattal,hogy a kutyák nem bántanak,legalábbis 99%-nak eszébe se jutna.
"Ja és kutya közelében sosem futunk!!!"
És hogy magyarázzam el neki, hogy nekem edzeni kell? Ha megállok 3000 méter közben elcseszem az időmet. Futópálya pedig sajnos nem nagyon van itt, de meg kell oldanom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!