A linkben szereplő kutyus meghalt, elveszett, vagy pontosan mit takar az "elveszett"?
Látom ezt a kutyát, és bár tudom a szó jelentését, valahogy mégsem tudom felfogni. Bekerült, már mióta ott élt a menhelyen, aztán a menhelyről elveszett? Vagy az elveszett máshogy fogalmazva a meghalt (de akkor miért nem vették le, hanem írták azt, hogy elveszett)?

Facebook oldalukon kitettek egy posztot még 2018-ban róla, miszerint eltűnt Pomázon, gondolom egy ideiglenes gazdájától. Bemásolom neked a szöveget, de ha rámész a facebook oldalukra és beírod a keresőjükbe, hogy Bia, akkor kidob pár posztot róla. Sajnos nem látok olyat, hogy megtalálták volna, de ha írsz nekik, biztos válaszolnak.
Ez a szöveg:
ELVESZETT POMÁZON!
Tegnap (2018.06.27.) eltűnt Bia nevű 11 éves, EXTRA FÉLŐS kutyánk Pomáz, Kartália dűlőről! 🙁 Bia különleges spriccelt szürke színű, kb. 10-12 kg-os, ivartalanított, regisztrált chipes szuka kutya.
Bia nagyon félős, biztosan nem lehet megfogni!!!!! Nem is érdemes próbálkozni, csak elrohan. Kérjük, aki látja hívjon minket, éjjel nappal!!!

Amúgy meglep, hogy csak ennyit írtak hozzá, hogy "elveszett". Láttam több elveszett állatot is a weboldalukon, de ott legalább egyértelműen odaírták, hogy keresik őt, meg hogy merre veszett el, de itt az hogy "elveszett", ez olyan félinfó, legalább odaírnák egyértelműen.
Amúgy van egy olyan menüpont a weboldalukon, hogy "in memoriam", ami ugye azt jelenti, hogy "emlékére", szóval elvileg csak azok a kutyák, akik ott vannak, azok hunytak el (legalábbis ha jól értelmezem).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!