A kutyám mindennap valami kárt csinál bennem ha hazajövök, kezd elegem lenni?
Idióta vagy.
1. Nem csak Pesten "divat".
Én Csongrád megyében lakom, minden városban több kutyaiskola is van.
2. Online konzultáció is létezik.
3. Nem biztonságos szabadon engedni a réten egy olyan kutyát ami kvra nem hallgat rád.
4. Annyi de annyi módszer van amivel erről leszoktathatod. Nem igaz hogy ilyen szerencsétlen vagy hogy semmi sem megy.
Amikor ugrál fordulj el, vagy húzd fel a terded és tedd karba a kezed. Ne csinálj semmit, csak hangosan mond hogy nem. Ne ismetelgesd, csak egyszer határozottan. Előbb vagy utóbb meg fogja unni. Addig ne mozdulj és ne foglalkozz vele amég ezt csinálja.
Tanítsd meg neki az ült és ha abbahagyta az ugralast ultesd le vezenyszoval és ekkor, de csak ekkor érj hozzá. Viszont ekkor simogasd meg, dicserd agyon.
Na, gondolom a kérdező is hasonló hozzáállású, mint a 34-es...
"véletlenül állon rúgnám szegény jószágot." - Egyszerűen nem értem ézeket az embereket, naponta zúzódásokat okoz neked a kutya, tüskés bokrokba borít be és még mindig őt sajnálnáld, ha állonrúgod?
Megsúgom, a jól használt lábfelhuzogatós módszer lényege, hogy fizikai fájdalmat okoz majd a kutyuskának, ha rádugrik és emiatt majd szépen rájön, hogy azért neki sem szabad mindent...
Azon még túl is tudnék lépni, hogy vannak olyan emberek, akik a kutyájukat ilyen szinten maguk elé helyezik és teljesen feleslegesen mártírt csinálnak magukból, de az már bicskanyitogató, hogy teljesen reális alternatívának gondolják, hogy a kutyának új gazdát keresnek. Elárulom, hogy aki majd megtart egy ilyen kutyát, jó eséllyel nem csak a térdét fogja neki emelgetni, hanem párszor majd hasba is rúgja és nagy eséllyel csak kerti ugatósnak tudtok egy felnőtt kutyát elpasszolni.
Én csak néha alkalmazok fizikai retorziókat, de szerintem hosszú távon jobban járnak velük a kutyáim, mert egy csomó új lehetőség nyílik meg előttük, ha tudnak viselkedni. Pl játék más kutyákkal, közös sportolás, közös, ottalvós kirándulások és akár napi több órás séták, mert nekem is nagyobb kedvem van egy jólnevelt kutyával időt tölteni.
Na ez egyre jobb.
A 35os egy agresszív barom, a 34es meg a kérdező két szerencsétlen határozatlan blfsz.
Nem, a kutyának sem agresszió, sem fizikai fájdalom, sem patyolgatas, sem új gazda nem kell.
Egyszerűen csak az hogy legyél határozott. Határozottan szólj rá, tiltsd le, tanítsd és amit elinditasz azt következetesen vidd végig. Ha ma nem hagyod hogy ugraljon, holnap se hagyd csak mert akkor épp nincs kedved a tanitashoz stb.
A terdfelhuzasos módszer nem egyenlő azzal hogy megfogod a kutya lábait.
Utóbbi persze hogy nem működik. Mivel a kutya ezt azért csinálja mert figyelmet akar. Ha te megfogod a lábait megha kellemetlen is neki de azt érzi hogy elerte amit akart, foglalkozol vele.
Amúgy szerintem te már írtál ide ki kérdést. Abban is ilyen szerencsétlen voltál és bárki bármit írt mindenre volt kifogásod.
De egyébként a jó isten áldjon meg, beirod a keresőbe és ezer fele módszert kidob hogy mit lehet csinálni. Olyan nincs hogy idővel egyik se hozzon eredményt.
Vagy ha igen akkor ott tényleg nem a kutyával van a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!