Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám mindennap valami...

A kutyám mindennap valami kárt csinál bennem ha hazajövök, kezd elegem lenni?

Figyelt kérdés
Nagy termetű kutya, csak rám ugrál nem érdekli akármit is teszek. Ma bele estem a rózsabokorba akkorát lökött rajtam arról nem is beszélve,hogy nem tudok szép ruhát felvenni mert azonnal összekoszol, teljesen nem normális már ez az állapot. Kölyök kutya még nincs egy éves de elegem van, viszont a párom nem hajlandó oda adni másoknak. Vele nyilván nem csinálja ezt csak engem néz ennyire idiótának ez a kutya. Állandóan jön mindenhová utánam, le se szakad rólam és állandóan rám ugrál. Hiába is ütnék rá amúgy megsem érezné mert erő sincs bennem

2022. okt. 25. 14:20
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
99%

Kutyaiskolába nem minden nap, hanem hetente 1x, max. 2x kell menni. De olyat is lehet, hogy trénert fogadsz fel, aki házhoz megy, vagy valami közelebbi településre, hogy ne kelljen Miskolcig vagy Kassáig menni. Ezt azonban a kutya "beszerzése" ELŐTT kellett volna átgondolni, hogy a nevelés hogyan lesz. Igen, ez időbe és pénzbe kerül.

Most, hogy fizikailag már nem bírsz a kutyával nem egyszerű, addig kellett volna ezt kezelni míg kicsi volt. Más feladatokban sem hallgat rád egyáltalán? Ül, fekszik stb.? Etetésnél? Hogy hívod be pl. amikor "sétálni" viszed? Kellene valami kiindulási pont, mert a leírásod alapján hiába próbálkoznál pl. jutalomfalattal, gondolom azonnal felborítana...

2022. okt. 25. 16:44
 22/39 A kérdező kommentje:
Ül,fekszikre hallgat helyére is megy este, lábhoz is jön sétánál sem megy tőlem el,az ugrálás az egyetlen probléma
2022. okt. 25. 16:48
 23/39 anonim ***** válasza:
85%

Mikor ugrik, emeld fel a térded. Vissza fog róla pattanni, fájni is fog neki valamennyire, de talán inkább ez, mint, hogy te landolj a rózsák között...

Az meg alap, hogy ne üdvözöld, lehetőleg nézd levegőnek és csak akkor simogasd, ha nyugodt.

Az előkertet vagy a bejárathoz vezető utat is le lehetne keríteni.

Kicsit formabontó, de lehet, hogy működhet: ha kajával jól motiválható, mindig legyen nálad valamennyi amikor megérkezel és rögtön kérj tőle feladatokat pl kezdésnek egy ültetést, aztán lábnál követéssel kísérjen be az ajtóig, esetleg a kapuban leülteted, ő helybenmarad, te elmész az ajtóig és odahívod, megjutalmazod. Ez akkor működik, ha a kaja magasabb értékű jutalom számára, mint a rád való ugrálás.

Ha ennyire nem akarsz pénzt kiadni erre a projektre, akkor rengeteg videó van a youtube-on erről a témáról.

2022. okt. 25. 17:11
 24/39 anonim ***** válasza:
93%
21-es vagyok: de fura ez így, hogy másban engedelmeskedik neked, ebben pedig nem. Akkor viszont a megérkezésed váltja ezt ki belőle, nem _általánosságban_ engedetlen veled. Szeparációs szorongás is lehet. Mennyi ideig van egyedül, mielőtt hazaérsz? Csak kinti kutya? Munka előtt foglalkoztok vele? Kicsi korától így viselkedett, amikor hazaértél? Férjedre nem ugrál fel egyáltalán, ha ő ér haza hamarabb? Jó ötletek, amiket a 23-as írt egyébként.
2022. okt. 25. 18:19
 25/39 A kérdező kommentje:
Nincs napközben egyedül van mert van három kutyusunk abból kettő benti,egy pedig kinti illetve a nagymamámmal ikerházban élünk és ő mindig ott van velük, napközben is bemehet a házba szóval nincs elzárva csak engem nem lát. Férjemre egyáltalán nem ugrál, csak csóválja nagyon-nagyon a farkát és nagyon örül de senkire nem ugrál fel,csakis rám. Kiskorában is ugrált igen, és próbáltam is leszoktatni de sajnos nem ment
2022. okt. 25. 21:40
 26/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen #23-as válaszoló, a kajával így nem próbálkoztam még. Megpróbálom holnap,hátha jól sül el és nem borít fel a jutalom falatokkal a kezemben 😂
2022. okt. 25. 21:41
 27/39 anonim ***** válasza:
17%
Sorrendisegi szabalyokat tartsd be. A kutyaiskola is ezt sulykolja…
2022. okt. 26. 00:02
 28/39 NTBS ***** válasza:
100%
Ha tudod nevelés. Ha nem megy ajándékozd el.
2022. okt. 26. 06:11
 29/39 anonim ***** válasza:
100%
Ha te nem tudsz megoldani egy ilyen problémát sem, akkor vagy kérj segítséget a párodtól, vagy hívj házhoz kiképzőt. Ennyi.
2022. okt. 26. 12:39
 30/39 A kérdező kommentje:
Nem sikerült ma sem bejönni tőle esés nélkül sajnos nem vált be sem a jutalom falat sem az,hogy felemelem a térdem
2022. okt. 26. 15:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!