Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most, hogy bejött a hideg, ti...

Most, hogy bejött a hideg, ti hogy oldjátok meg az esti sétát úgy, hogy ne legyen gond, hogy nem tudtok mosdóba menni?

Figyelt kérdés
Hiába megyek mosdóba indulás előtt, mert az esti séta két órás (vagy hogy kicsit több) és most, hogy bejött a hideg, a hazaút gyakran szól arról, hogy szenvedek, mert mosdóba kell mennem. Ez kellemetlen. Ti hogy oldjátok meg, hogy ne kelljen mosdóba mennetek?
2022. okt. 24. 21:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
89%
Menj orvoshoz, mert az nagyon nem normális dolog hogy valaki alig bírjon ki két órát pisi nélkül. Ott kell lennie valami bajnak.
2022. okt. 24. 22:21
 12/24 anonim ***** válasza:
46%
#8 és a többiek a prosztatával meg a "ki kell bírnival": szerintem a kérdező egy hölgy. :) Kisebb a hólyag és a hideg extrán kiváltja az ingert.
2022. okt. 24. 22:25
 13/24 anonim ***** válasza:
29%
#11 Én fiú vagyok és ezért nem járok moziba. Akkor menjek orvoshoz? Eddig akármilyen orvosnál voltam, csak megdicsért, hogy ennyire hidratálom magam. :D
2022. okt. 24. 22:26
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Két mód van rá: 1. kevesebbet iszol.

2. Lehet a mosdóba menést időzíteni is. Pl. reggelire vízhajtó teát-gyümölcsöt iszol-eszel, ekkor iszol többet, így napközben jársz sűrűn a wc-re, napközben egyre kevesebbet iszol, így este már alig kell majd wc-re menned.

2022. okt. 24. 22:32
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Kár ezen vitatkozni, ésszel!

Ha valaki nem bír ki 2 órát pisilés nélkül, akkor ne menjen ekkora sétára, nem kötelező. Én is nő vagyok, ha fázom simán nem bírok ennyit.

2022. okt. 24. 22:32
 16/24 anonim ***** válasza:
92%

2 oras seta helyett menjetek inkabb kocogni es nem fazol ugy.

Egyebkent szoktam bokorba pisilni minusz tiz fokban is. Semmi bajom nincs tole soha.

Setahoz lehet am vizallo turabakancsot meg hosszukabatot venni . MostanabN kifejezetten mekeg van estenkent ejszakankent.

2022. okt. 24. 23:03
 17/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mindenkinek ment a zöld. (Nő vagyok)
2022. okt. 24. 23:06
 18/24 anonim ***** válasza:
33%

Hát volt már olyan hogy este volt és nekem is kellett és hát mentem a kutyával :D

Na de egyébként nekem is volt ilyen korszakom, egy órát se bírtam ki, de a vizelési inger miatt, nem azért mert tényleg kellett. Aztán szerencsére elmúlt, két dolog segített hogy visszaálljon rendesbe. Az egyik hogy nem szabad össze vissza inni, nekem mindig az volt hogy ittam palackból, aztán ha már ott volt a csapból is, aztán még belekortyoltam a teába is stb, tehát teljesen lesokkoltam mindig a szervezetemet, ezt nagyon nem kéne. A másik, ami nehéz volt, de nem szabad elmenni öt percenként wc-re, először mondjuk kibírsz 20 percet, aztán 30at és így tovább.

És hogyha tudom hogy megyek valahová, 2 órával előtte már nem iszok, inkább viszek magammal, és mire ott vagyok már teljesen ki vagyok száradva, úgyhogy amit megiszok bent is fog maradni.

2022. okt. 25. 01:30
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Igazítsd úgy a sétát, hogy a közepén egyszer visszamész a lakáshoz, bemész, pisilsz, és folytatod a sétát. Attól, hogy két óra séta, nem muszáj olyan messzire menni.

Amúgy a hidegben gyakrabban kell pisilni, ez tény. Azért, mert a hideg miatt a bôr erei összehúzódnak, a test visszatartja a vért (és ezzel együtt a meleget) a belsô szervek köré. Így a szervekhez, köztük a vesékhez is több vér jut, emiatt gyorsabb a vizelettermelés. Emellett mivel hidegben nem izzadunk, télen az a folyadékrész is a vizelettel ürül, ami nyáron a bôrünkrôl párologna el.

2022. okt. 25. 03:00
 20/24 anonim ***** válasza:
63%
Tuti tipp: séta előtt egyél meg egy sós pogácsát vagy sós sörperecet, és ne igyál rá semmit, vizet sem. A szervezetnek többlet vízre van szüksége a só feloldásához, de ha ivással nem viszed be, akkor többek között a hólyagból fog "visszaszívni", illetve korlátozza a vizelést. A meleg zokni is jó tipp. A hidegben azért kell többször pisilni, mert a hideg összehúzza az ereket. A séta előtt 3-4 órával már ne igyál kávét, fekete teát, kólát, energiaitalt. Bónusz tipp: mindenképpen kérj egy vizeletvizsgálatot plusz egy veseultrahangot a háziorvosodtól.
2022. okt. 25. 07:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!