"Hideg" (21-22°C) lakásban hogy oldjátok meg a 2 hónapos oltás utáni borogatást, hogy ne fázzon meg a babátok? Alkalmanként borogatjátok, vagy rajta hagyjátok a borogatást, és ráadjátok a rugit?
Két hónapos kisfiam ma kapta meg az oltást, de nem tudom szegényt folyamatosan félig levetkőztetve tartani, hogy borogassam a combját, mert elég hideg ez a nyamvadt lakás (távfűtéses, de a radiátor gyak. szinte teljesen hideg, csak a cső meleg, de az kevés, hogy meleget csináljon. Pénzem sajnos nincs rá, hogy fűtési időszakban szerelővel csináltassam meg :( )
Eddig nem volt gond, mert jól fel volt öltöztetve, nem volt hideg se a keze, se a lába a rugiban.
A legnagyobb gondom meg még ráadásul az, hogy tegnap óta padlón vagyok a náthától, fáj a fejem, lehet hogy lázam is lesz (legalábbis jobban fázok, mint eddig), folyamatosan folyik az orrom, szinte percenként fújom, a közérzetem totál nulla..., így viszont nehéz vigasztalgatnom szegénykémet :(
A szoptatás is körülményes, mert folyamatosan fújnom kell az orrom, tüsszögök, bár használok szájmaszkot, de ez így elég gáz.
Segítségem sajnos nincs, mert apuka egész nap dolgozik, új munkahelyen van nov.1-től, így még szabit sem tud kivenni, nagyszülők elég messze vannak, a szomszédot meg mégsem hívhatom át, hogy légyszi, amíg kúrálom magam, foglalkozz a fiammal... :)
Na, de a lényeg a borogatás... Keservesen sír, mikor ráteszem a borogatást, el-el rántja a lábát, és nekem meg a szívem szakad meg érte :(
Ti hogy oldottátok/oldjátok meg?
Köszi előre is a válaszokat!
E.
Bocsi, de nem gépelted el a hideg szó mellett a fokokat? Én 20 fokba hoztam haza az újszülöttet, ha fürdettem, 22 fokot csináltam, aztán vissza a 20 fokra. Tavaly decemberi baba, most egy éves, tavaszra lesz tesója, de nálunk azóta is 20 fok van fűtésszezonban, szerintem nem is kell nagyon több.
21 fokban nem fog megfázni.
21-22 fok az egyáltalán nem hideg! Nálunk általában 20-21 fok van nap közben, éjszaka pedig 19, fürdésnél szoktunk picit melegebbet csinálni.
Egyébként én sem borogattam egyik oltás után sem a lábát. Igazából nem is volt semmi gond, nem fájt neki. Pici hőemelkedése volt csak!
Nekem azt mondta a védőnő, hogy borogassam. Hát nem tettem, mert egész estig aludt a babám. Semmi baja sem lett.
Ne borogasd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!