Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért akarhatott megharapni a...

Miért akarhatott megharapni a pitbull?

Figyelt kérdés

Egy rokonomat mentem meglátogatni, akinek ivartalanítatlan kan (nyilván), csak kint tartott pitbullja van, és elég nagy. Még soha nem jártam nála, így ez volt az első alkalom, hogy találkoztam a kutyával, aki először nagyon barátságosnak tűnt, odajött üdvözölni, és felemeltem a kezem, hogy megszagolhassa (nem toltam az orra alá, csak felemeltem). Szerintem meg sem szagolta igazán, csak hirtelen abbahagyta a farkcsóválást, és csak azért nem tudott megharapni, mert láttam a szemén, hogy valami megváltozott, és pont egy tizedmásodperccel előbb rántottam el a kezem, mint hogy odakapott. Szerintem nekem is jött volna, ha nem áll azonnal közénk a gazdája (akinek rögtön visszaváltozott a barátságos kisangyallá).

Most jöhetnek a vicces válaszok, hogy biztos büdös volt a kezem, de soha egyetlen kutya sem akart még megharapni kézszimat előtt, után, közben, meg amúgy máskor sem. :) Egy lépcsőfokon álltam fölötte, és belenéztem a szemébe, nem tudom, nem-e a neveletlen, agresszív, túl domináns oldalát "aktiváltam" ezzel a két dologgal.

Nekem is volt és van kutyám, ők sem haraptak meg még soha az életben senkit, nem is próbálkoztak vele. Fogalmam sincs, mitől akarhat egy gazdis, nem traumatizált kutya nekimenni egy embernek.

2022. okt. 24. 19:18
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
100%
Számtalan oka lehet. Szerencse, hogy felnőtt ember vagy, és nem a gyermeked ismerkedett a kutyával, akinek nem biztos, hogy leesik, hogy el kell kapja a kezét.
2023. aug. 12. 18:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!