A bullterrier vagy az amstaff kevésbé zsákmányos/domináns?
Volt már kutyám de bull típusúm még nem. Tudom és tapasztaltam is, hogy az eredeti amerikai pitbull fényévekkel nagyobb harci kedvvel rendelkezik, mint a szelídebbre, családbarátabbra szelektált amstaff.
Tudom hogy nevelés kérdése is, szóval tenyésztőtől lenne és kölyök, valszeg szuka. Pitbullt semmiképp nem választanék, de a bullterrier és az amstaff között van különbség?
A bullterrier egy diszkutya. Nem olyan parancsteljesito,mint az amstaff. Nem olyan brillians elme.
Az amstaff a jolly joker munkakutya amcsiban: rendorkutya,kabszerkereso,bombakereso,hullakereso,vakvezeto pl. Amstaffot kepeznek ki az usaban minden munkara. Az enyem is lehetne rendorkutya (ivaros kan) ,ha rendor lennek. Ok messzenoen intelligensebbek ,mint a bullterrier!!!
A szuka meg persze,h kezesebb!!!! Ha szofogado kutyat akarsz,amstaff szuka legyen alacsony energiaszintu: azaz ido legyen az egyik szulo. Nezd meg a szuleit,figyeld az energiaszintjuket. Olyan lesz a kolyok. Az almon belul is vannak kulonbsegek.
A markovstaff kennelnek szokott lenni nagyon kezes amstaffjai. Ok tudnak ilyet adni,ami a te elvarasodnak megfelel. Csak reszletesen mondd el nekik,mik az elvarasaid milyen szitukban.
A heti 2-3 tobboras lassu nyanyatempos kocogas 2 eves koratol kotelezo meg a napi masszirozasa. Addig meg futkorasszon mas kutyakkal . Ha nincs mozgatva,nem lesz szofogado.
Melletted legyen egesz nap,ezt igenyli. Beszelj hozza,megerti a teljes mondatokat is. Kerhetsz simizest olelest puszilgatast igenylo egyedet is.
Amstaffom nem ugat,de kokemenyen megved tamadas eseten meg betoro vagy fenyegeto kinezetu /testi ereju szamara ismeretlen vendeg eseten.
Ennyit a puszibombarol az isegenekkel,ha kiskoraban nem szoktatod hozza,h idegenek jonnek mennek a lakasba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!