Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért akarhatott megharapni a...

Miért akarhatott megharapni a pitbull?

Figyelt kérdés

Egy rokonomat mentem meglátogatni, akinek ivartalanítatlan kan (nyilván), csak kint tartott pitbullja van, és elég nagy. Még soha nem jártam nála, így ez volt az első alkalom, hogy találkoztam a kutyával, aki először nagyon barátságosnak tűnt, odajött üdvözölni, és felemeltem a kezem, hogy megszagolhassa (nem toltam az orra alá, csak felemeltem). Szerintem meg sem szagolta igazán, csak hirtelen abbahagyta a farkcsóválást, és csak azért nem tudott megharapni, mert láttam a szemén, hogy valami megváltozott, és pont egy tizedmásodperccel előbb rántottam el a kezem, mint hogy odakapott. Szerintem nekem is jött volna, ha nem áll azonnal közénk a gazdája (akinek rögtön visszaváltozott a barátságos kisangyallá).

Most jöhetnek a vicces válaszok, hogy biztos büdös volt a kezem, de soha egyetlen kutya sem akart még megharapni kézszimat előtt, után, közben, meg amúgy máskor sem. :) Egy lépcsőfokon álltam fölötte, és belenéztem a szemébe, nem tudom, nem-e a neveletlen, agresszív, túl domináns oldalát "aktiváltam" ezzel a két dologgal.

Nekem is volt és van kutyám, ők sem haraptak meg még soha az életben senkit, nem is próbálkoztak vele. Fogalmam sincs, mitől akarhat egy gazdis, nem traumatizált kutya nekimenni egy embernek.

2022. okt. 24. 19:18
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem az, hogy magasabban álltál nála, a szemébe néztél és felemelted a kezed. Ezek mind vagy ezek közül vmelyik(ek).

Amúgy rühellem a bull típusú kutyákat eléggé, bár nekem is volt és őt nagyon szerettem. (Fogalmam sem volt és nem is lehetett, hogy az, mert nagyon nem erről volt szó és kölyökként nem látszott rajta a bull típusság. Mellesleg ő SOHA SENKIT nem bántott még véletlenül sem.)

Ezeket a kutyákat ISZONYATOSAN meg kell nevelni ahhoz, hogy ne legyenek kiállhatatlan idióták. És ezt nagyon kevesen csinálják meg.

2022. okt. 24. 20:20
 12/31 anonim ***** válasza:
79%

10

Köszi, hogy leírtad. Igen, harcra lettek tenyésztve. Nem tudom, hol él a 7-es, hogy ezt nem tudja...

11-es voltam

2022. okt. 24. 20:22
 13/31 anonim ***** válasza:
85%

Ahogyan az első is írta, ezer oka lehetett, ennyiből nehéz lenne megmondani, az viszont tök pozitív, hogy csak a gazda közeli jelenlétére azonnal lekapcsolt, ilyet neveletlen kutyával nem tudsz megcsinálni, még az IGPs társaság fele is leizzad mikor egy vezényszóval kell visszaparancsolnia a kutyát.

Az is érdekes lenne, hogy utána vagy kifelé menet hogyan reagált rád, vagy hogy milyen gyakran találkozik ismeretlen emberekkel, ezek valamennyire árnyalnák még a helyzetet. De az szerintem is valószínű, hogy ezzel a kéznyújtogatással küldtél valami olyan testjelet, amit a kutya totál félreértett.

És ha már szóba jött: ez az odanyújtom a kezem, hogy megszagolhasson egy nettó baromság, a kutyák szaglása nagyságrendekkel élesebb, mint az emberé, hidd el ugyanolyan jól érzi a szagodat 2 méter távolságból, mintha felemeled felé a kezed, el kell ezt a kéznyújtogatást felejteni. Az, hogy megállsz vele szemben, viszonylag közel és határozottan felé lendíted a kezed, még akkor is, ha nem egyenesen az arcába tolod, kutyáknál nem a haverkodás jele, ha van kutyád és esetleg szociális is figyeld meg hogy ismerkedik, ívesen mozog, inkább oldalra fordul, nem nyílegyenesen mozog a másik felé.

2022. okt. 24. 20:24
 14/31 anonim ***** válasza:
81%

" Igen, harcra lettek tenyésztve."

Harcra. Egy másik kutyával. De a valódi pitek emberre nem támadtak.

Sajnos, ma már kevert-kavart a fajta.

2022. okt. 24. 20:31
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

14

Igen, ebben teljesen igazad van.

11, 12

2022. okt. 24. 20:33
 16/31 anonim ***** válasza:
20%

Nagy pitbullunk van. A sajat lakasunkat elvbol vedi minden idegentol es szamara ismeretlentol. (Belvarosi tarsashazban lakunk. Nincs kert.) Az eletet is kockaztatva vedi a lakast az idegentol. Nem habozik megtamadni vagy megolni,ha a figyelmeztwto kisebb harapasra nem tavozik onkent.

Meglepodtem volna,ha beenged Teged az idegen kutya.

Termeszetes a teruletvedesi osztone.

Soha tobbet ne menj be senkihez,akinek kutyaja van ,ha korabbrol nem ismeritek egymast a kutyaval sokszori talalkozasok miatt.

A kutyagazdaja hulye,hogy odahivott .

2022. okt. 24. 21:06
 17/31 anonim ***** válasza:
22%

16-os vagyok. Elek halok a pitekert meg egyeb nagy ovkutyakert. De soha nem mernek bemenni senki kertjebe vagy lakasaba,ha ilyen kutyaja van!!! Kizarolag az utcan simiznem,de a teruletere nem mennek be meg a gazdi engedelyevel es jelenleteben sem. Tudom mire kepesek ezek a kutyak a terulet megvedeseert.

Soha nem szemelyes indokokbkl tamadnak.

2022. okt. 24. 21:09
 18/31 anonim ***** válasza:
98%
#16 Ez nagyon nem így működik. Normálisan nevelt kutya nem megy olyannak, akit a gazdája beengedett, mert a gazda a főnök. Moroghat, de amint beinvitálja a gazda az illetőt a kapun, kuss a neve. Rendesen szocializált kutya következő alkalommal már azt is tudja, ki milyen kapcsolatban van a gazdával, megáll-e a kapuban, esetleg bekíséri, milyen kedvvel van a sarkában.
2022. okt. 24. 21:11
 19/31 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Már a kérdésben is leírtam, meg egyszer egy válaszban, hogy nem lendületből odab*sztam a kezem az orra alá, hanem felemeltem magam elé, olyan közel, hogy a kezem majdnem súrolta a saját testemet, nem gyorsan, nem hirtelen, hanem ahogy minden kutyával szoktam, és eddig semmi gond nem volt vele, megszagolták a kezem és kész. Lehet, hogy ennek a kutyának ez volt a trigger, de általánosságban nem mondanám azt, hogy ilyen formában a kéz odatartása hülyeség, az enyém is mindig a kezet szagolja meg először, ha így odanyújtják neki, és arról dönti el, akar-e barátkozni vagy sétálunk tovább.

Elvileg ez a kutya még sosem volt agresszív emberekkel szemben, pedig a rokonom már rengeteg a kutyának idegen embert hívott át.

A #16-ra a válaszom ugyanaz lett volna, mint amit a #18 írt.

2022. okt. 24. 21:25
 20/31 anonim ***** válasza:
23%

A pitbull ilyen kutya.

Idős emberre támad, gyereket, macskát más kutyát marcangol szét. Az, hogy a gazdájával jóban van egy dolog. Amint valami helyzet támad, kiválasztja a leggyengébbet és támad.

2022. okt. 24. 21:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!