Kutya éves oltásnál van valamennyi türelmi időszak, vagy rögtön büntetnek?
Az utolsó mondatod miért nem megfelelő válasz számodra?
Milyen dokihoz jársz, hogy egy 10 perces oltás ne férjen bele előbb a rendelési idejébe?
Sajnos nem buntetnek, kb semmiert se. Amikor rohadt allatkinzok HA egyaltalan kapnak valamit, az is max egy kis penzbuntetes? Ebben az orszagban az allatok nem szamitanak. Bar ugye az emberek se, nem meglepo.
De amugy meg tenyleg 5 perc az egesz, en konkretan ugy oltattam be a kutyamat iden, hogy egy teljesen masik allatorvoshoz mentunk be, mert a sajatunk is huzta az idot, hogy 2 hetre ra kaptunk idopontot hozza. Na mondom akkor elmegyek mashoz, mert most van erre idom.
Egyebkent allitolag maga az oltas 2 evig hatasos, szoval emiatt nem aggodnek, de ugye nalunk a torveny szerint evente kell oltatni.
Azért nem tudom vinni hamarabb, mert jelenleg még kórházban vagyok, és a kutya a szüleimnél van, akik nem tudnak már annyit mozogni, így nem várom el tőlük, hogy elvigyék. Eddig ugye megkapta minden oltását időben, chipje is van, stb.
A doki pedig az utolsó mondatomat arra értette, hogy a kutyusnak nem lesz baja ha később kapja, nem arra, hogy engem büntetnek érte. De akkor nem aggódom túl, köszönöm a segítséget mindenkinek 🙂
Én legutóbb 8 hónapig húztam. Sajnos műszakolás és egy beteg gyerek mellett nem volt lehetőségem hazautazni beoltatni. Nem lett belőle semmi. Előtte évente kapta.
Ha rendesen van oltatva addig, nem lesz belőle baj. Előfordul.
Csak pótolni kell mindenképp.
Kétféle "szokásjogról" hallottam már, az egyik a 90 napos türelmi idő, a másik, hogy első alkalommal csak figyelmeztetnek, bármennyi idő is telt el az utolsó oltás óta és csak a következő "lebukásnál" büntetnek, de hogy ennek mennyi a valódi jogalapja azt tényleg csak a netjogtár felcsapásával lehetne megmondani, mert a gyakorlatban szerintem nagyon minimális azok száma, akit egyáltalán ellenőriztek és ha ellenőriztek is, akkor is inkább más volt a kiváltó ok (póráz nélküli séta, támadás stb.) szóval erre valószínűleg még az állatorvos sem tud válaszolni.
Halkan jegyzem meg, hogy olyanról sem hallottam még, akit azért büntettek, mert nem nyilatkozott ebösszeíráson...
Mindenesetre a legbiztosabb az lenne, ha be tudnád oltatni, de még ha meg is büntetnek akkor is van jogod fellebbezni a döntés ellen, és az, hogy jelenleg kórházban vagy, illetve, hogy nem években, hanem csak hónapokban mérhető a csúszás eléggé enyhítő körülmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!