Idős szuka kutyáknál elmarad a tüzelés idővel?
10 éves közép uszkárunknál, azt hittük már nem fog tüzelni, mert több, mint egy éve nem volt rá példa, de mégis tüzel. (régebben évente kétszer, de volt, hogy háromsor tüzelt)
Fiatalon szándékunkban állt ivartalanítani, de nem jól reagált az altatásra, így nem volt ajánlott. Egészségi állapota, kondíciója korához képest igen jónak mondható.
Elszokott allni, en szukamnal is elallt vagy csendes tuzelese volt franc se tudja. Aztan 16 evesen kezdett tuzelni ugy hogy elotte 3 evig mar nem tuzelt(vagy csendes tuzeles)
Fel evig tuzelt folyamatosan tuzelo bugyi volt rajta. Orvos azt mondta sajnos ez elofordul. Hormonnal tudtuk volna helyre allitani,de nem javasolta a doki, aztan cisztai lettek. De utana mar rosszabbodott az allapota. Vegulis vegelgyengules miatt kellett elaltatnom.
De megfogadtam ivartalanitom az osszes kutyamat, ne idos korban legyenek problemak.
De olvastam nalatok sajnos nem altathato a kutya azert nem tudtatok.
A kutyáknál nincs 'változókor'! (Igen, tudom, kb 20 másodperc google-ban ezt kikeresni. De hát kinek van erre ideje! Intelligenciája...)
Az rég rossz jel, hogy nem tüzel! Persze az is, hogy a gazdái még 10 évesen is hagyják tüzelni. Legyen csak méhgyulladása, igaz?
#3 A kérdező írta, hogy a kutyát szerették volna ivartalanítani fiatal korában, de nem altatható! De hát kinek van ideje elolvasni a kérdést és intelligenciája megérteni az abban leírtakat.
Ha nem tüzel, akkor az hormonzavarra utal.
Beszéld meg az orvosotokkal, hogy lehet-e tenni valamit a műtéten kívül, vagy van-e valami, amire fokozottan oda kell figyelned.
2.vagyok
Nekunk orvos mondta, hogy elofordul, hogy el el maradhat vagy csendes tuzeles van, ami nem jar verzessel igy akar azt sem lehet eszre venni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!