Az baj, ha a kutyám a járdára pisil a belvárosban?
9: hivatalos adatok szerint kb. 3-5ezer utcán élő csöves van.
Kutyából meg Bp-en kb. 100x ennyi. Félmillióra taksálják.
Szerinted melyik csoport csinál több koszt az utcákon...???
Nekem a kutyáim csak füves területen ürítenek, úgy is lettek szoktatva kölyökként, amikor sok eü. sétára mentünk le mindig elmentünk az első füves placcig (kb. 2 perc séta) és ott hagytam nekik, így már annyira megszokták, hogy eszükbe sem jut betonon/kövön, ezért is ha bemegyünk a belvárosba először mindig keresünk egy talpalatnyi füves/földes területet és ott el tudják végezni a dolgukat, még jobb ha mielőtt elindultok még ott figyelsz rá, hogy tudjon előtte, utána egy 3-4 órás sétálást ki kell bírnia ürítés nélkül, ha esetleg ivarérett kan kutyád van jelölgetni ne hagyd.
Ha mégis járdán pisil nem kell nagyon kétségbe esni, tényleg nem szoktak szólni érte, de egy kis odafigyeléssel simán elkerülhető.
Nem tudom, hogy a belvárosba pontosan hová mentek, de azért ott is van néhány kutyafuttató (Olimpia park mellett, Deákon a metro mögött, Klauzál térnél) lehet érdemes ott kezdeni a belvárosi túrát.
Na itt van. MINDENT leírtunk.
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__1196..
Kizárt, hogy ne lehetne megtanítani egy kutyát arra, hogy ne a járdára pisiljen... Hisz azt megtanulja, hogy órák hosszat a lakásban nem pisil.
Hát nem tudom, lehet, hogy te húgyszakértő vagy :-D, de a kapualjakban is _egyértelműen_ a kutyahúgy van.
A 100x annyi kutya akkor is SOKKAL több produktum, ha csak negyedannyit pisilnek.....
A kutyák azért tanulják meg könnyen, hogy a lakásban nem szabad elvégezni a dolgukat, mert ösztönösen bennük van, hogy a lakhelyükre nem csinálnak oda. Olyan kutyát fogadtam örökbe, aki (sajnos) egész életét egy kertbe kib*szva élte le, és mégis azonnal tudta, hogy nem sz*rik oda, ahol alszik (jócskán felnőtt kutya volt már).
Azt nehezen magyarázod meg neki, hogy járdára miért nem. A legtöbb ember kölyökkel kezd, ha akkor leszidod, mikor a járdára csinál, annyit fog érteni, hogy kint = rossz (ahogy mondtam is korábban), és sosem lesz szobatiszta. Amikor meg belvárosban nincs egy darab zöld rész sem, az istennek sem fogja megérteni, hogy erre a villanyoszlopra nem, de arra a másikra már nyugodtan...
"Rá lehetne szoktatni a kutyákat, hogy a rácsos csatornafedélnél pisiljenek" Kisjézus gyere le, a kutya nem macska, ha ez ilyen egyszerű lenne, alomra lehetne szoktatni őket bent a lakásban. De nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!