Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A szomszéddal "összeakadt a...

A szomszéddal "összeakadt a bajuszunk" a kutyánk miatt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van egy nagyon emberbarát, szeretetéhes kutyánk. Nagyon szereti a simogatást és a gyerekekért is oda van. A szomszédunk unokái meg szokták simogatni kerítésen keresztül, de nem kérdezték meg, hogy lehet-e. Ez még nem is annyira probléma, inkább a többivel nem tudom, mit kezdjek... A kutyánk a simogatástól beindulva átmászik a kerítésen a szomszédhoz (sosem szökött meg még nyitott kapu mellett sem), illetve a gyerekek átengedik, de utána rugdossák, kergetik a kutyát, hogy miért ment át, menjen vissza, aztán mire átzavarják, megint folytatják a simogatást. Mit kezdjek a helyzettel? A kutyát nem bántom emiatt, mert szegényt teljesen összezavarják, a szomszéddal sem akarunk összeveszni, de már kezd betelni a pohár a gyerekekkel. A másik szomszéd kisfiával is találkozott már a kutyánk, de oda nem akar átmenni, pedig ott több lehetősége lenne. Ezt látva az ablakból legutóbb elhívtam és bezártam a kutyát, de észrevettem, hogy nem tetszett nekik.Ma átmentem ismét, mert megint átcsalták a kutyát és szólt a szomszéd, hogy nem lehet dolgozni a kutyától, mert ugrál, nyalogat és megkértem őket, hogy ne simogassák, etessék és megszűnik a probléma. Ezt a gyerek is hallotta és ennek ellenére újra falattal csalogatta el mellőlem a kutyát, a felnőtt nem szólt rá.

2022. okt. 8. 20:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
95%

Én felvenném videóra és a szülők elé nyomnám, hogy akkor ezt tessék megmagyarázni, extrém esetben a település facebook csoportjába is felraknám (persze úgy, hogy ne nagyon látszon senkinek se a feje).

A kerítéshez meg kihúznék egy villanypásztort, a szomszédnak szólnék erről és onnantól a kutya nem fog odamenni a kerítéshez bármennyire is csalogatják, a gyerekek meg nem fognak benyúlkálni, mert nem lesz mihez és őket is megcsípheti a cucc (amitől amúgy bajuk nem lesz).

2022. okt. 8. 22:19
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, a kutyád semmi esetre sem mehet át a szomszédhoz, még ha az tótágast áll, akkor sem! Ha neadj Isten a kutyád megharap egy gyereket a szomszédod területén, magas ívbe letojják, hogy a gyerek mit csinált vagy mit nem csinált! Csináltasd meg olyan magasra, hogy a kutya ne tudja átugrani és tedd átláthatatlanná. Ha már a szomszédot ilyen sültparaszt, hogy nem tudja megértetni a gyerekkel, hogy ne vegzálja a kutyát, légy te az okosabb és ne engedd ahhoz a kerítésrészhez.
2022. okt. 9. 00:40
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi tanácsokat, ezekből összegyúrunk valamit
2022. okt. 9. 08:55
 14/17 anonim ***** válasza:
83%

Én nagyon komolyan elveszélgetnék a gyerekekkel!!

Megromgálják a keritést hogy a kutyád át tudjon szökni!? Ilyen nincs... Mit képzelnek azok!? Én arra az oldalra egy tömör kerítést építenék, amit a gyerek nem tud szétszedni.

És mégegyszer hangsúlyozom, el kéne beszélgetni a gyerekekkel, és ha ezentúl is csinálják, 'megfenyegetni' őket hogy kihívás a rendőrséget, vagy ilyenek.

Nem tudom, ha az én kutyámmal csinálnának ilyet, én nagyon ki lennék akadva!!! Ez nem elfogadható, ugye tudod!? A kutya a te tulajdonod. Mi van ha rossz kaját adnak neki!? És mi az hogy rugdossák!? Meg kergetik!?

Beszélgess el a gyerekekkel, de határozott, komoly, 'erőszakos' hangsúllyal!!

Írd meg pls hogy mi lessz ebből!!

2022. okt. 9. 10:35
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, a rendőrség első kérdése az lesz, hogy a kérdező kutyája hogy került a szomszéd udvarába és még jók meg is bírságolják érte. A videofelvétel még jó ötlet lenne, amivel tudn bizonyítani, hogy miért megy át, de ez még nem akadályozza meg a kutyát. Itt a kérdezőnek kell okosabbnak lennie és megerősíteni a kerítést, vagy a kutyát elszeparálni onnét, mert okés hogy cuki kutya, de ha csinál valamit, a kérdező húzua a rövidebbet és gondolhatod, hogy a szomszéd mit fog mondani, hogy jaj átjött az a fenevad és megtámadta a békésen játszó gyerekeket és neki is fognak hinni. Ezért írtam a kérdezőnek, hogy legyen ő az okosabb ebben a helyzetben.
2022. okt. 9. 12:33
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen
2022. okt. 9. 12:42
 17/17 anonim ***** válasza:
35%
Én biztos átmentem volna, ha látom hogy kergetik és egy pofont adtam volna a büdös kölöknek, a kutyát meg elvittem volna.
2022. nov. 2. 05:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!