Tönkretesz a párom kutyája, a fejemen is mászik kb, és csak akkor rossz ha én a közelében vagyok?
Szögezzük le, én nem vagyok stabil állattartó. Tudom mennyire nem vagyok erős személyiség egy kutyához, nem is akartam kutyát. A párommal összeköltöztem, sajnos nem gondoltunk arra,hogy a kutyából problémánk lesz. Vizsla kutya, 9 hónapos lesz. A párom nagyon erős személyiség vele,hallgat rá de ha vele ezeket megcsinálta volna a kutya amit velem, sajnos biztos odavág neki. Én nem tudok veréssel nevelni, meg amúgy sem érezné meg az ütésem mert egy erősebb levegő elfújna engem. Sajnos velem van többet mostanában, a párom sokkal tovább dolgozik,mint én. Tudom,hogy fogok szidást kapni de nem tudok bánni a kutyával. Amikor én otthon vagyok vele elviselhetetlen, harapgál engem és rám ugrik a 30-40 kilójával. A fejemen is mászik, hiába ordítok hiába lököm arrébb nem érdekli. Csak az én dolgaim rágja meg, esküszöm. A páromra hallgat, jó kutya neki, nem csinál hülyeséget. Na hát ha velem van otthon én estére kb idegbeteg vagyok. Nem értem miért csak akkor rossz ha velem van, de ezek az órák nekem maga a pokol. Mielőtt bárki jönne a kutyaiskolával jelzem,hogy nincs ra lehetőségem, nem fogok elmenni mert sem pénzem sem pedig a közelben nincs, ami azt jelenti a legközelebbi 70 km-re van tőlünk.
Köszönöm szépen mindenkinek aki hasznos tanáccsal tud ellátni. Köszönöm!
A kutyának egyébként jó sora van a párommal, de velem egyszerűen tiszteletlen és az én életem keseríti meg.
Egyebkent már túlzás nélkül minden nagyobb településen (nagyobb faluban is) van kutyakikepzo. De tök mindegy, te nem akarsz a kutyával foglalkozni, neked csak nyug. Látni kellene élőben, hogy te hogy reagálsz, hogy a kutya pontosan mikor mit csinál.
Mennyit fárasztja a párod a kutyát? Te szoktál vele foglalkozni vagy csak el lokod magadtól?
Egyébként nem kéne egy kutyát sem veréssel nevelni, pláne egy vizslát.
Esetleg kennel nem megoldás? Hazaérkezel, bezárod a kennelbe és majd párod kiengedi. Dolgaidat pakold olyan helyre, ahol nem éri el a kutya vagy zárjátok a hálószobát.
Ha ugrani akar, határozottan NEM és fordíts hátat. Ne nézz rá és ne szánj figyelmet neki amikor rossz. Mikor párod sétáltatja, menj vele és kérd párodat, hogy segítsen neked megnevelni, vezesd te is pórázon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!