Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan dolgozzam fel a kutyám...

Hogyan dolgozzam fel a kutyám halált?

Figyelt kérdés
Tegnap halt meg a kutyám de mit sem tudtunk róla. Rosszul érezte magát egy hete és tegnap reggel elvittük dokihoz aki mindent adott neki és elküldte a daganatata miatt röntgenre. Ott megmondták hogy nagyon kevés ideje van hátra, és tegnap este meg is halt. Egyész nap sírok, még este, éjszaka is, ebben a pillanatban is, még csak 9 éves volt, 7 évesen kaptam kölyök korában, nekem nincs testvérem, olyan mintha őp lett volna. Tegnap már majdnem bevettem több fájdalomcsillapítót, már öngyilkosságra is gondoltam. Mindenél jobban szerettem őt :'(((
2010. szept. 26. 10:23
1 2
 1/18 nagyontamas ***** válasza:
75%

Egy szeretett lény elvesztése mindig nagyon fáj.

Én már elég idős vagyok ahhoz, hogy többször is át kellett élnem ilyet.

Gyászold meg, idézd fel az együtt töltött boldog pillanatokat, és akkor benned fog tovább élni!

Később, ha enyhül a fájdalmad, menj el egy állatmenhelyre, és adj a szeretetedből az ott, gazdi nélkül szomorkodóknak.

Ez lehet a legjobb orvosság a fájdalmadra!

2010. szept. 26. 10:49
 2/18 anonim ***** válasza:
Természetes hogy így érzel, de ezért semmiképpen nem szabad elhagynod magad, pláne nem öngyilkosnak lenned. A kutyusom számomra is olyan, mintha a kistesóm lenne, sőt, talán még sokkal sokkal több is (nincs kistesóm, így ezt nyugodtan kimondhatom) hiszen ő valahogy mindig érzi hol a helye, milyen kedvem van, ha boldog vagyok, akkor ő mégtovább vidít ha szomorú vagyok, akkor csak fekszik mellettem csendesen, és kiharcolja hogy inkább fordítsam a szomorúsággal töltött időmet rá... Hihetetlenül örül amikor hazaérek, és bánatos amikor elmegyek, egyszóval egy olyan hihetetlenül fantasztikus lény, négy lábú testvér, és legjobb barát egyben, hogy óriási nagy veszteségként könyvelném én is el, ha bármi történne vele. Sajnos jobbat nem tehetsz, mint egy rokon halálánál is, csak az időre bízod a dolgot, majd szépen lassan enyhülni fog a fájdalom. Addig is, lehet hogy hülyének fogsz nézni, de ha nekem hiányzik egy elhunyt szerettem, akkor mindig leülök csendben az asztalomhoz, gyújtok egy mécsest, becsukom a szemem, a szép emlékekre gondolok, kicsit meg is siratom őket, és talán elmondok saját szavakkal egy imát is azért, hogy jó helyen legyen most... Ez általában adni szokott egy kis erőt az elkövetkezendő napokhoz. Ha már elég erősnek érzed magad hozzá, akkor a gyászt valóban fordítsd át egy olyan kisállat szeretetébe, aki talán még sosem tapasztalta milyen az, ha szerető gazdija van, aki gondoskodik róla!
2010. szept. 26. 11:04
 3/18 A kérdező kommentje:

Venni akartam már egy pár hete gondolkodok rajta egy ugyan ilyen fajtájú kutyust, már meg is beszéltem egy tenyésztővel, de szerintetek milyen dolog lenne ha most megvenném? Annyira vágyom egy ilyen fajta kutyusra, de most, hogy meghalt a sajátom, nem tudom hogy megvegyem-e? Olyan fura érzés, de mintha ezzel cserben hagynám őt.

Nagyon roszul vagyok nem iszok nem eszek, úgy érzem hogy jobban szerettem őt mint a saját anyámat.

2010. szept. 26. 11:10
 4/18 nagyontamas ***** válasza:

Az ugyan olyan kutyus, lehet, hogy állandó fájdalmas összehasonlítás forrása lenne.

Gondold meg, és adj időt magadnak!

2010. szept. 26. 11:22
 5/18 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, hogy akkor úgy tennék mintha az ő lelke költözött volna egy friss testbe, és így sosem halna meg, ugyan úgy menne minden tovább, csak mindig egy másik testben.
2010. szept. 26. 11:25
 6/18 anonim ***** válasza:

Jó ötlet az új kutya, de előtte szertartással búcsúzz el végleg a régi kutyádtól. Ami Neked jól esik, temetési szertartás, vagy ha ezt már nem lehet csináltass egy emléktáblát, ültess egy fát, ásd el alá a fényképét és az a fa örökké az emlékéül fog álni, ápold. Vagy ha lakásban élsz, menj el egy közeli vízhez, csinálj papírhajót szép papírból, tegyél bele úszómécsest, tedd bele a kutyád fényképét és úsztasd a vízen az égő mécsessel együtt el.

Utána tiszta szívvel vehetsz új kutyát, gondolj bele a kutyád sem szerette ha szomorú vagy, örülne ha újra boldog lennél. DE ne ugyanolyan kutyát vegyél, ha azonos fajtát is, más szőrtípusút ha van belőle, vagy más színűt, mert különben csak a régire fog emlékeztetni. Esetleg ha csak egy színben tenyésztik, keress hasonló de más fajtát.

2010. szept. 26. 11:27
 7/18 anonim ***** válasza:
Abba sajnos bele kell törődni, hogy ugyanazt a kutyust soha nem fogod visszakapni! Ugyanúgy ahogy emberek között sincs két egyforma, kutyák között sincs. A következő kutyának ugyanúgy meg kell tanítani mindent, neki más szokásaik lesznek, máshogy tör majd borsot a gazdik orra alá, más játékokat fog majd kedvelni, stb :) Én azt mondom friss még ez az élmény, inkább várj egy kicsit, amíg már nem akkora a fájdalom, és utána vegyél új kutyust. Nem szabad ugyanúgy kezelned, mint a régi kutyádat, szerintem inkább ezzel hagynád cserben. Őt elveszítetted, de az emlékeidben örökké élni fog. Ez most egy másik kis élet lesz, akivel új közös élményeitek lesznek!
2010. szept. 26. 11:29
 8/18 A kérdező kommentje:
Most ássuk a gödröt, most lesz a temetési szertartás. De nem akarok már sírni! És nincs belőle másmilyen nagyon kevés van mo-n mert ő egy Svájci fehér juhászkutya volt. :'(((
2010. szept. 26. 11:41
 9/18 nagyontamas ***** válasza:

Mesélj róla!

Hogy nézett ki, mire tanítottad?

Milyen szokásai voltak, mik voltak a közös tevékenységeitek.

Szokott -e rosszalkodni?

Mi volt a kedvenc játéka?

2010. szept. 26. 12:54
 10/18 A kérdező kommentje:
Sajnálom, de ilyenekről most nincs kedvem beszélni. Ha vmi kis dolog is eszembe jut róla, rögtön sírok.
2010. szept. 26. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!