Hogyan dolgozzam fel a kutyám halált?
Egy szeretett lény elvesztése mindig nagyon fáj.
Én már elég idős vagyok ahhoz, hogy többször is át kellett élnem ilyet.
Gyászold meg, idézd fel az együtt töltött boldog pillanatokat, és akkor benned fog tovább élni!
Később, ha enyhül a fájdalmad, menj el egy állatmenhelyre, és adj a szeretetedből az ott, gazdi nélkül szomorkodóknak.
Ez lehet a legjobb orvosság a fájdalmadra!
Venni akartam már egy pár hete gondolkodok rajta egy ugyan ilyen fajtájú kutyust, már meg is beszéltem egy tenyésztővel, de szerintetek milyen dolog lenne ha most megvenném? Annyira vágyom egy ilyen fajta kutyusra, de most, hogy meghalt a sajátom, nem tudom hogy megvegyem-e? Olyan fura érzés, de mintha ezzel cserben hagynám őt.
Nagyon roszul vagyok nem iszok nem eszek, úgy érzem hogy jobban szerettem őt mint a saját anyámat.
Az ugyan olyan kutyus, lehet, hogy állandó fájdalmas összehasonlítás forrása lenne.
Gondold meg, és adj időt magadnak!
Jó ötlet az új kutya, de előtte szertartással búcsúzz el végleg a régi kutyádtól. Ami Neked jól esik, temetési szertartás, vagy ha ezt már nem lehet csináltass egy emléktáblát, ültess egy fát, ásd el alá a fényképét és az a fa örökké az emlékéül fog álni, ápold. Vagy ha lakásban élsz, menj el egy közeli vízhez, csinálj papírhajót szép papírból, tegyél bele úszómécsest, tedd bele a kutyád fényképét és úsztasd a vízen az égő mécsessel együtt el.
Utána tiszta szívvel vehetsz új kutyát, gondolj bele a kutyád sem szerette ha szomorú vagy, örülne ha újra boldog lennél. DE ne ugyanolyan kutyát vegyél, ha azonos fajtát is, más szőrtípusút ha van belőle, vagy más színűt, mert különben csak a régire fog emlékeztetni. Esetleg ha csak egy színben tenyésztik, keress hasonló de más fajtát.
Mesélj róla!
Hogy nézett ki, mire tanítottad?
Milyen szokásai voltak, mik voltak a közös tevékenységeitek.
Szokott -e rosszalkodni?
Mi volt a kedvenc játéka?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!