Miért néznek le azok a barátaim, akiknek fajtatiszta kutyái vannak, azért, mert nekem meg keverékeim?
Golden retriever, yorki, törpe tacskó, németjuhász, amstaff - nem is barátok, inkább csak osztálytársak, akiknek ilyen kutyáik vannak. Mindegyik olyan lenéző az én menhelyes keverékeimmel szemben, pedig az övék is annak számít, törzskönyv hiányában.
Enyémek panelban élnek, napi 4x ki vannak hordva, összesen 4 órát, Wolf of Wilderness tápot esznek, most már a Softot, mert idősek, kapnak advantixot, milbemaxot, cestalt, gf600-at, hepapetet, nasinak szárított marha- és kacsahúst.
Ezzel szemben a golden retrieveres hentestől fillérekért elhozott romlott szalámikkal kevert főtt tésztával eteti a kutyát, hemzseg a bolháktól, kis udvarban tartja, sose engedi be, soha életében nem vitte a kapun kívülre, de beszól nekem, hogy milyen rossz a panelkutyáimnak, hogy csak akkor sz@rhatnak, amikor kiviszem őket ...
A yorkisnak a séta az 20 perc, azon kívül leviszi egyszer a ház elé pisilni 2 percre, azt hiszi, hogy a pedigree a fajtatiszta kutyáknak való minőségi táp és nem engedi a közelébe az enyéimnek, ha összefutunk az utcán, mert ahogy ő mondja "az enyém fajtiszta, korcsokhoz nem engedem oda" ...
A tacskósnak a séta az a háztömb megkerülése és coopos tápot ad neki, aztán mutogat egy képet a kutyáról, mellette egy kis csomag pedigreedentasticks és mondogatja, hogy kapott ő is ám ajándékot.
A német juhászos mindenkire ráuszítja a kutyát, aki 2 méternél közelebb megy hozzájuk, aztán a fosbúkra irogatja, hogy nem kéne szórakozni egy őrzővédő kutyával, mert az a dolga, hogy megvédje.
Az amstaffos 50 kilósra hízlalta szegényt és azzal menőzik, hogy tiszta izom.
Szóval nem vágom mire fel ez a nagyzolás, miből gondolják, hogy ők többek lennének. Egyáltalán ezekre mi a fenét lehet mondani?
Mit lehet ezekre mondani?
Szerintem nem kell energiát fordítani rájuk, ignoráld őket és ennyi.
Nem létezik hogy nincs a környezetedben normális kutya tulajdonos rajtad kívül 🙂
És egyediek, nem génmanipulált mutáns klónok, de ezt én nem dörgölöm az orruk alá.
Szóval az egy tény, hogy kinek mi tetszik jobban, ki mit tart jobbnak, a keveréket vagy a fajtatisztát, de miért kell így viselkedni, lenézni a másikat?
Én amikor összefutunk az utcán bármilyen kutyussal, akivel barátok az én kutyáim, mindegyik gazdival el tudok beszélgetni, megsimizem a kutyust, ha barátkozós, akár keverék, akár nem.
Mások miért nem tudnak toleránsabbak lenni?
Oké, ne foglalkozzak velük még nem barát az ilyen, de miért ilyenek, beteg az agyuk, mint a kutyáiknak vagy mi?
Szerintem aki szereti az állatokat, a kutyákat, az nem így gondolkodik. Szóval az nem úgy van vele, hogy a fajtatiszta kutyák azok remekek, a keverékek pedig nem. Aki lenéz egy adott kutyát, csak mert nem fajtatiszta, az nem is szereti annyira a kutyákat. Nekem is például, az egyik kutyám fajtatiszta, de van fajtamentős keverék kutyám is, és régen is volt már egy fajtajellegű keverékem. Mindegyiket szeretem, egyik sem jobb a másiknál, most így nem is szoktam azon gondolkodni, hogy melyik fajtatiszta és melyik nem. Mármint na, nem számít. Szeretem őket, legyenek bármilyen fajtájúak is. Egy keverék kutya is pont annyira szeretetre méltó és okos tud lenni, mint egy fajtatiszta.
Illetve igen, az osztálytársaid tudatlanok, mert igazad van, ha nincs törzskönyvük a kutyájuknak, akkor ők sem fajtatiszták, hanem csak fajta jellegű keverékek. Amivel nincs semmi baj, viszont vicces, hogy így mondogatják a keverék kutyákat, amikor tulajdonképpen az övéjük is csak fajtajellegű keverék.
A kutyáiknak nem beteg az agyuk csak a gazdájuknak esetleg.
Amúgy azért.... génmanipulált mutáns klónok a fajtatiszták az túlzás 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!