Ez valóban állatkínzás?
3 éves ivartalanított nőstény tacskó, szép egészséges. Legalább évente egyszer elviszem állatorvoshoz, minden oltása megvan, szerintem mondhatjuk, hogy törődöm a kutyával, jobban is mint magammal, mert engem legalább 11éve nem látott orvos.
Szóval nyulakat tartok, és valami ragadozó éjszakánként megöli a kicsiket, ezért egy hete éjszakára bezárom hozzájuk a kutyát, a 3x4 méteres ólba. Soha nem volt megkötve, csak este 21től reggel 6ig bezárva tartom, természetesen addig is van mit ennie-innia. Minőségi tápot veszek neki, ezen kívül hetente vágok egy nyulat, és abból is jókat lakmározik. Egy ismerősömnek ugyanezt meséltem, hogy valami gyilkolja a nyulakat és éjszakára bezárom a kutyát, az meg kikelt magából, hogy én mekkora szemét állatkínzó vagyok, és megérdemelném hogy éngem zárjanak be.
Éjjelre ekkora helyen nem állatkínzás.
De nem lehetne inkább megcsinálni úgy a nyúlketrecet, hogy ragadozóbiztos legyen?
Az is lehet, hogy a nyulak bántják egymást:
Hat attol fugg. Telen mondjuk egy futetlen, hideg helyisegben tartani ejszaka egy tacskot, szamomra allatkinzas.
Szoval telen ezt inkabb ne.
Ha elvan ott éjszaka a kutya és így ráadásul a nyulak is biztonságban vannak, akkor egyáltalán nem állatkínzás.
Ez ugyan olyan, mint mikor egyszer kint hagytam kb 15-20 percre ősz közepén száraz időben 14-15 fokban a kutyát a Duna pláza előtt, mert valamiért be kellett mennem és mikor mentem ki egy fiatalabb csaj ott guggolt a kutya mellett és símogatta, nyugtatgatta. Na, gondoltam, legalább volt társasága a kutyának, míg benn voltam. Erre, mikor odaérek, ingerülten kérdezi a csaj, hogy az én kutyám e. Én mondom neki, hogy igen. Erre ingerülten mondja, hogy "Hát nem kéne így itt hagyni kinn a kutyát, mert ez állatkínzás, nézzem, meg hogy fázik (kicsit remegett, mert ismeretlen helyen egyedül volt kicsit) és mindjárt hívom az állatvédőket!". Erre én egyrészt elmagyaráztam neki, hogy nem fázik a kutya, hanem kicsit meg van szeppenve, azért remeg és hozzátettem "Ha ilyen nagy állatbarát/állatvédő vagy, ne engem macerálj, meg a kutyámat, hanem a tényleges állatkínzókat keresd és azokra szálj rá, engem meg hagyj békén a kutyámmal együtt!" és elmentünk onnan.
Meg a másik, hogy azért is állatkínzó vagyok, mert minden második nap egyedül van itthon a kutya (minden második nap dolgozom 7-20 óráig), úgy hogy van levegője, mert nyitva hagyok mindig egy ablakot és van vize is és teljesen jól el van itthon (még hozzátenném, hogy kb mióta megvan nekem a kutyusom [11 éve kb] így élünk, szóval teljesen ehez is van szokva), csak szokott ugatni, mert vár haza nagyon. De ezért több lakótársam is állatkínzónak titulált!
Pedig imádom a kutyámat, mindent megadok neki, amit tudok és foglalkozom vele rendesem, amennyire az időm engedi.
Egy szóval épp annyira állatkínzás az, hogy éjszakára bezárod egy egészen nagy ólba, mint az hogy olykor egésznapokat egyedül van itthon a kutyám teljesen jó körülmények között, meg mint az, hogy 14-15 fokban kinnhagyon 15-20 percre a pláza előtt (ami egyébként mindennapi dolog, hogy a gazdi séte közben beugrik valahova és addig a kutya megvárja kinn).
16-os, es nem erted mi a baj....erdekes.
Az nekem eleg meredek, hogy egy plaza elott csak ugy otthagytad a kutyat, egyreszt ha baratsagos, barki elviheti, de ha esetleg meg nem, akkor akar felelembol haraphat. Nem, ez nem egy megszokott dolog, ilyet csak az idiota felelotlen gazdak csinalnak ennyire forgalmas helyen!
Es igen, az is rohadt gaz, hogy ennyire gyakran ilyen sokat van egyedul a kutya. Nem lennek a szomszedod, ha mar 11 eve ugat ilyenkor utanad a kutya.
Annyira halas vagyok azert, hogy normalis helyen lakom es normalis szomszedaim vannak, nem is hinne az ember, hogy ezt mennyire meg kell becsulni.
Kutyat akkor tartunk, ha megfeleloek hozza a korulmenyek. Sajnos vagy nem sajnos, ez az atlagos munkarendet jelenti maximum, amikor a kutya max 8-9 orat van egyedul es csokolom. Kell neki a napirend, a tarsasag, stb.
Neked kezdettol fogva nem szabadott volna ilyen munka mellett kutyat tartanod. Csodalom hogy van meg hol laknotok es nem basztak meg ki mindenhonnan, ha a kutya allitolag sokat ugat.
Es meg neked van pofad lenezni a lakotarsaidat, mikozben ez a te hibad. Szanalmas
#17, 19: Na akkor had részletezzem neked a dolgokat, hogy átlásd, mert látszik, hogy csak a látott apro felületi dolgokból egyből rossz előítéleteid vannak amihez csak gratulálni tudok. Undorító dolog az előítéletesség!
Tehát... 11 éve van meg a kutya, de azt egy szóval nem mondtam, hogy az óta élünk így. Mikor megkaptam a kutyámat, még a szüleimnél laktam. 3 éve költözem el otthonról ide, ahol most lakom és kb az óta is dolgozom ilyen munkarendben. Most júliusban kezdtek el szólni a szomszédok, hogy egész nap ugat a kutyám mikor nem vagyok itthon. Én rá is kérdeztem, hogy ez azóta így van, mióta ideköltöztünk és idáig bírták, vagy most kezdődödtt és azt az egyértelmű választ kaptam, hogy most kezdődött (már mint júliusban). És egyébként én sem értem, hogy most ezt miért kezdte el, de most nem is ez a lényeg. Ami pedig a munkarendemet illeti, mint írtam minden MÁSODIK nap dolgozom 7-20 óráig. Magyarán KÉT NAPONTA van itthon egyedül a kutya (illetve 2 naponta fél napot, mert délután hazaér a lakótársam) KÉT NAPONTA meg itthon vagyok vele. Úgy hogy le lehet szálni rólam. Teljesen megfelelően bánok a kutyámmal, mert imádom őt!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!