Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutya megérezheti a gyerekek...

A kutya megérezheti a gyerekekben a gonoszságot?

Figyelt kérdés

Kutyám egy kisfiúnak láthatóan ok nélkül neki akart menni. Utána nem sokkal jött egy csivavás és ugyanez a gyerek majdnem megdobta kővel a csivavát. (Nem is értem hogy jut ilyen eszébe...) Kutyám előre érezte, hogy képes lenne ilyesmire?

Többi gyereket nem akarta megtámadni

2022. szept. 5. 11:21
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
92%

"akik mentegetik az állatuk előzmény nélküli agresszióját, a falnak megyek"

Bár az alap kérdésben nem szerepelt, rákérdeztem, és a kérdező leírta, hogy mentett kutyáról van szó, így pedig nem lehet előzmény nélküli agresszióról beszélni, az előéletében ott lehet az előzmény, függetlenül attól, hogy ez a gyerek semmi jelét nem mutatta, de ha korábban a kutyát bántották, akkor annak nyoma marad.

2022. szept. 5. 16:21
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, használsz sárga szalagot?

[link]

2022. szept. 5. 16:28
 23/35 anonim ***** válasza:
18%

#12es vagyok. Elirtam. Úgy akartam hogy alapvetően jobban szeretem a kutyákat mint a gyerekeket. De ennek ellenére úgy gondolom ebben a szituban te és a kutyád illetve a gyerek szülei a hibásak és nem a gyerek.

Az meg még nagyobb baj hogy te ilyen nevetséges indokkal mentegeted a kutyádat.

2022. szept. 5. 17:47
 24/35 anonim ***** válasza:
23%

#21 igen de erről nem a gyerek tehet.

Illetve a kérdezőnek kellene tennie valamit hogy a rossz beidegzodeseket kinevelje a kutyából. Ami persze nem egyszerű de ha letudja azzal hogy "oh a kölök gonosz, buksi csak okos volt és hamar rajott" akkor bizony sose lesz kinevelve.

2022. szept. 5. 17:51
 25/35 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek valóban nem tehet erről, és a kérdező is írta, hogy pórázon van a kutya és nem ők mennek oda, hanem a gyerek megy oda hozzájuk. Nekem is van sajnos rossz tapasztalatom, amikor szalad felénk a gyerek, mert a cuki kutyát meg kell simogatnia, az én kutyám, meg ettől megijed, és előbb csak fújtatni kezd, aztán morog is, ha nem sikerül gyorsan lerázni a gyerkőcöt, a morgásra már nem erőszakoskodnak. De vannak olyan hülyegyerekek is a környéken, akik palackot rugdosnak például, vagy direkt rákapcsolnak a rollerrel a kutya közelében, hogy még hangosabb legyen, aztán röhögnek, ha a kutya ugat rájuk. A korábbi traumát évek munkája helyrehozni, és nem mindig könnyítik meg a gazdi dolgát más emberek. A kérdező sem írta, hogy nem dolgozik a problémán. Nem őt védem, mert sok hülye kutyást is ismerek, akinek szemmel láthatóan problémás a kutyája és szarik bele, és helyettük is én próbálom megelőzni a bajt, szedtem már szét a kutyámat és másik kutyát, aki megharapta az enyémet, és a másik gazdi csak állt, mint Bálám szamara, nem értette, miért van bajuk egymással, miközben én már távolról láttam, hogy az ő kutyája is felhúzta magát, de azért csak jöttek utánunk, nem volt hol kikerülni őket.
2022. szept. 5. 18:06
 26/35 A kérdező kommentje:

A kismacskás példát arra írtam, hogy egy kisgyereket gonosznak minősítek. Akármilyen állat (nem önvédelemből való) kővel való dobálását nem tudom másképpen illetni. A csivava nem tett semmit, mégis megdobta volna, csak nem sikerült. Az én kutyám nagyobb, valószínű őt azért nem dobálná kővel. Szerintetek a csivava gazdáját mennyire érdekelte volna a magyarázat, ha mondjuk fejbe találja a kutyát? Ugyanúgy a gyerek anyját sem érdekelte volna az én menhelyi kutyám előélete, ha megharapta volna, de mivel ott vagyok a póráz másik végén, ilyen nem fog megtörténni. Hogy eltalálja-e a csivavát a kővel vagy sem, nem a gyereken múlott. Csak szerencse volt, hogy mellé ment.

Egyébként a gyerek indult meg felénk, én a padon ültem, de ez a kutyámat alapvetően nem zavarja, most mégis, de ígyse tudta elérni, mert pórázon van és figyelek rá. Szerintem pont annyira felelőssége a szülőnek figyelnie a gyerekre, mint nekem a kutyámra. Sehol nem írtam, hogy nem nevelem, nem korrigáltam a viselkedését, de attól még így reagált. Ennek is biztosan megvan az oka, de nem tudni semmit az előéletéről, talált kutya.

2022. szept. 5. 19:42
 27/35 anonim ***** válasza:
100%
Jajj dehát neki kisgyerMeke van, szüli a magyart, sok kis közjószágot. Azoknak mindent is szabad, ne légy naív kérdező... Ha szétveri a kutya fejét anyuka nyugodtan rágathatja a vállát, hogy dehát gyerek, nem tudja még mi a különbség az élő meg a plüss között.
2022. szept. 6. 13:58
 28/35 anonim ***** válasza:
34%

Idióták.

1. Senki nem mondta hogy a szülő nem hibás, csak a kutya.

2. A gyereket nem okolhatod azért mert nem tudja hogy nem megyünk oda idegen kutyahoz.

3. Igen, a szülőnek erre meg kellene tanitania.

4. Ez nem ment fel téged a felelősség alól. Attól még a gazdinak is nevelni kell a kutyáját. És ha van rá esély hogy megharap valakit akkor igenis rá kell adni a szajkosarat. Nem azért mert a kutya hibás, hanem mert bszhatod az okokat és kotelessegeket ha egy ártatlan gyereket ok nélkül megharap.

Tudom tudom mentett kutya stb de attól még az "odament hozzá és biztos megerezte hogy rossz ember" NEM OK.

Gazdiban és szuloben, kutya nélküli emberekben is utalom meg az élet más területein is az ilyen embereket akik azt gondoljak ők tökéletesek és csak a másik lehet a hibás.

2022. szept. 6. 14:32
 29/35 anonim ***** válasza:
100%
A gyereket nem lehet okolni, a szülőt viszont igen. Ugyanez érvényes a állat/gazdi felállásra is. Sok szülő hergeli otthon az állatok ellen a gyerekét, hogy karmol/harap/betegséget kapsz tőle/stb, aztán a gyerek visít mint akit ölnek, ha kutyát/macskát/lovat akármi lát. Aztán a póni megijed és rúg, a kutya ugat, a macska karmol... A másik oldalon meg a hülye gazda aki nem mondja meg, hogy ne adj neki répát, ne simogasd meg, ne ott simogasd meg...
2022. szept. 6. 15:07
 30/35 anonim ***** válasza:
26%
#29 így van, de a kérdező felmentést akar a felelősség alól.
2022. szept. 6. 16:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!