Visszaadjam a gonosz gazdáinak?
Már egy csomószor felszedtem az utcán a kutyát, és visszavittem nekik. A fél környék már befogadta a kutyát, annyiszor az utcán van. Nem igaz, hogy ennyire nem tudnak rá vigyázni, hogy ne szökjön el! Múltkor hónapokra eltünt a kutya, aztán megkerült, akkor odamentem hozzájuk hogy én szívesen befogadom, mert látom, nem tudnak rá rendesen vigyázni. Csomószor megígérték, mikor visszavittem, hogy többet nem lesz ilyen. A kutya egyre rosszabb állapotban van, igazából sosem nézett ki ilyen rosszul. Az a gond, hogy nagyon ragaszkodnak hozzá, még a fickó anyja nem is, ő mondta hogy neki nyűg a kutya, de a fickó kutya mániás. Amikor hónapokra eltünt a kutya, szerzett egy másikat, egy kölyköt, de mikor visszakerült, azóta nem láttuk nála a kölyköt, gondolom továbbadott rajta. A lényeg, nem akarom ezeknek a barmoknak visszaadni, nem érdemlik meg ezt az okos, kedves kutyát. Teljesen lefogyott, van egy seb a hátsó lábán, és régen sokkal elevenebb, szebb volt, most tényleg rosszul fest.
Kétszer annyi kaját megevett, mint amit a 10 kilóval nehezebb kutyám eszik, teljesen ki volt éhezve. Csak nem merem nem visszavinni, mert az orvos rögtön tudni fogja, hogy nem az én nevemen van a kutya. De ha megtartom, akkor ez a barom megint szerez egy másik kutyát.
Állatvédőket kéne értesíteni elsőkörben, szerintem tudnak segíteni.
Egyébként jegyzőnek be lehet jelenteni, ha utcán van a kutya. Hatalmas pénzekkel büntetik most már az önsétáltató kutyák gazdáját. Szerintem egy-két büntetés után már lemondanának a kutyáról. Bár az azért elkeserítő, hogy jó eséllyel akkor szerez majd másikat...
Ahh, volt egy ilyen szomszédom. Mindig szerzett egy kutyát, aztán pár hét után az utcán landolt. Direkt kicsukta, vagy nyitva hagyta a kaput. Mondjuk azokban nem volt chip, én meg mindig lenyúltam őket, mikor már muszáj volt és kerestem nekik jobb helyet.
Az egyik egy kis szuka volt, és a házunk előtt csinálta fel egy arra járó nagy kutya. Utána megfogtam, elvittem állatorvoshoz, kapott gyógyszert ami elhajtja a kicsiket, aztán menhelyre került.
Volt egy másik, akit elütött egy autó és a hátsó lábai lebénultak. Ő nagyon félős volt, fél évbe telt, mire végre el tudtam kapni, mert hiába volt lebénulva, a két mellső lábával nagyon tudott szaladni, a hátsó lábai meg égnek álltak, mint aki kézen jár. Mikor elkaptam, jól meg is harapta az arcom, aminek mai napig látszik a nyoma, de végül ő is menhelyre került, gyorsan lett gazdija.
Aztán volt amelyik messzebb csavargott és befogadták.
Sajnos olyan is volt, amelyik bejárta a várost és eltűnt.
Most egy ideje lekopogom, nincs kutyája, remélem nem is lesz többé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!