Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miből lehet megállapítani...

Miből lehet megállapítani állatorvos nélkül, hogy hány éves kb. a kutya?

Figyelt kérdés
Linket ne rakjatok be, a Google-találatokból elegem van.
2022. aug. 26. 10:54
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

11:35 Nálad -1-el...

Szóval az orvos csettintésre saccol.

Elárulom, bár még várhatnék pár kommentet.

Örökbefogadtam egy 1,5 éves kutyát. Teszem hozzá, a kutya előtte volt kozmetikán, fogkő-eltávolításon, stb. Rendkívül mozgékony kutya. Elvittem a dokihoz chipet átiratni. Vizsgálat után közölte, hogy 5 éves a kutya, minimum, semmi baja, csupán 1-1,5 kg-ot fel kellene szednie.

Oké. Vissza már nem vittem az örökbeadóhoz, csak beolvastam neki. Állította, hogy - bár papírja nincs - a volt szomszédjától van, és tudják mikor született, ami a kiskönyvbe is írva van. (Utóbbira bármit lehet...)

Négy hónap múlva vittem vissza dokihoz (ekkorra esett az éves oltás), a kutyus +1 kg-al lett több, orvos szabin, másik doki oltotta, aki azt mondta, hogy bizony ez a csahos 2-2,5 éves. Még aznap az unokatestvérem, aki ugyan nem állatorvos, ellenben fogorvosi asszisztens, hogy fogazat alapján minimum 8 éves.

Diskurzus...

Bódottá volt, mert nekem nem számít a kor, nem adom vissza, ha tényleg idős(ebb).

Kutyám 2 hónapra rá elhunyt.

Közölték, hogy idős volt (új doki és asszisztencia), szép kort megért 12-nél valamennyivel több hónapot.

WTF?

Ennyit szerettem volna.

Köszönöm.

2022. aug. 26. 11:59
 12/16 anonim ***** válasza:
94%
A két végletet lehet megsaccolni, ha nagyon fiatal (kölyök vagy fél éves és még gyerek pofija van) vagy ha idős. A kettő közti állapotot állatorvos tudja megsaccolni, de az sem pontos, sok minden befolyásolhatja.
2022. aug. 26. 12:00
 13/16 anonim ***** válasza:
0%
elméletileg a kutyákon is vannak évgyűrűk , de az sajnos a végbelükön belül található így csak a bátrak nézhetik meg
2022. aug. 26. 12:47
 14/16 anonim ***** válasza:
91%
Mondjuk számomra egy kissé extra a te történeted. Mármint nehéz a kutya korát megsaccolni, nyilván nem is lehet pontosan, de attól még az, hogy elvileg 1,5 éves, de valaki 5 évesnek tippeli, más pedig 2,5 évesnek, megint más 8-nak, utána meg 12-nek tippelik... Ez azért egy kissé extra, hogy ennyire eltérő a vélemény. Mármint, pl. az én kutyám "hivatalosan" 4,5 éves, de kóbor kutya volt, pontosan nem lehet tudni, csak anno úgy saccolták, de pl. másik állatorvos azt mondta, hogy szerinte max. 6-7 lehet. Szóval azért a 4,5 éves és a 6-7 éves között nincs akkora nagy különbség. Pláne, hogy van nekem egy ugyanolyan fajtájú kutyám, csak fajtatiszta, szóval pontosan tudjuk a születési dátumát, és ő hozzá képest is az örökbefogadott kutyám sokkal energikusabb és fiatalabbnak tűnik, szóval a 4-6 év, ahogy az állatorvosok tippelték, szerintem kb. stimmelhet is, de nyilván most nem számít annyira, hogy pontosan mennyi, meg nyilván egy idősebb kutya is lehet nagyon mozgékony és energikus, szóval na, tényleg, ki tudja. Szóval nem tudom, de számomra azért meglepő, hogy valaki 2 évesnek, a végén pedig 12-nek mondták. De most már mindegy is, sajnálom, hogy meghalt a kutyus. Miben halt meg?
2022. aug. 26. 12:49
 15/16 anonim ***** válasza:

Nálunk annyi történt, hogy menhelyről lett örökbe fogadva, kiskönyve szerint akkor volt 3,5 éves, az ivartalanítás 7 hónaposan, a menhelyen történt, szóval elvileg már kölyökként ott volt, azt azért látni egy kutyán, hogy fél év körüli kölyök, vagy felnőtt-e. Egy nagyon nyugodt, őszes pofis, de mégis nagyon aktív kutyus volt, szóval nem az a folyton pörgő terrier, csak sétálni lehetett vele napi 6 órát is akár, mindenfele eljött velem, szeretett ásni, szaladgálni kint, szóval aktív volt, de közben nyugis, otthon csak feküdt a helyén. Mindezek ellenére 3 doki is mondta idősebbnek és érdekes módon mindegyik ugyanannyival tippelte idősebbnek, 2 évvel.

Akkor még nem érdekelt az a két év, de most, hogy elvileg 12,5 vagy 14,5 eléggé ijesztő.

2022. aug. 26. 13:13
 16/16 anonim ***** válasza:
26%

Itt tökéletesen leírnak mindent. Képekkel, magyarázatokkal együtt:

[link]

2022. aug. 26. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!