Miből lehet megállapítani állatorvos nélkül, hogy hány éves kb. a kutya?
11:35 Nálad -1-el...
Szóval az orvos csettintésre saccol.
Elárulom, bár még várhatnék pár kommentet.
Örökbefogadtam egy 1,5 éves kutyát. Teszem hozzá, a kutya előtte volt kozmetikán, fogkő-eltávolításon, stb. Rendkívül mozgékony kutya. Elvittem a dokihoz chipet átiratni. Vizsgálat után közölte, hogy 5 éves a kutya, minimum, semmi baja, csupán 1-1,5 kg-ot fel kellene szednie.
Oké. Vissza már nem vittem az örökbeadóhoz, csak beolvastam neki. Állította, hogy - bár papírja nincs - a volt szomszédjától van, és tudják mikor született, ami a kiskönyvbe is írva van. (Utóbbira bármit lehet...)
Négy hónap múlva vittem vissza dokihoz (ekkorra esett az éves oltás), a kutyus +1 kg-al lett több, orvos szabin, másik doki oltotta, aki azt mondta, hogy bizony ez a csahos 2-2,5 éves. Még aznap az unokatestvérem, aki ugyan nem állatorvos, ellenben fogorvosi asszisztens, hogy fogazat alapján minimum 8 éves.
Diskurzus...
Bódottá volt, mert nekem nem számít a kor, nem adom vissza, ha tényleg idős(ebb).
Kutyám 2 hónapra rá elhunyt.
Közölték, hogy idős volt (új doki és asszisztencia), szép kort megért 12-nél valamennyivel több hónapot.
WTF?
Ennyit szerettem volna.
Köszönöm.
Nálunk annyi történt, hogy menhelyről lett örökbe fogadva, kiskönyve szerint akkor volt 3,5 éves, az ivartalanítás 7 hónaposan, a menhelyen történt, szóval elvileg már kölyökként ott volt, azt azért látni egy kutyán, hogy fél év körüli kölyök, vagy felnőtt-e. Egy nagyon nyugodt, őszes pofis, de mégis nagyon aktív kutyus volt, szóval nem az a folyton pörgő terrier, csak sétálni lehetett vele napi 6 órát is akár, mindenfele eljött velem, szeretett ásni, szaladgálni kint, szóval aktív volt, de közben nyugis, otthon csak feküdt a helyén. Mindezek ellenére 3 doki is mondta idősebbnek és érdekes módon mindegyik ugyanannyival tippelte idősebbnek, 2 évvel.
Akkor még nem érdekelt az a két év, de most, hogy elvileg 12,5 vagy 14,5 eléggé ijesztő.
Itt tökéletesen leírnak mindent. Képekkel, magyarázatokkal együtt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!