Mit tehetnénk még?
Két hónapja fogadtunk örökbe egy másfél éves kutyust.
Az első alkalomtól kezdve öklendezik/hány az autóban szegény.
Próbáltuk a fokozatosságot, először 5 perces út, 10 perces stb.. az 5 percesnél sikerült egyedül hogy ne hányjon be, vagyis csak fél siker volt mert akkor kibírta addig hogy kivegyük az autóból és a járdára hányt.
Csak szuper jó helyekre vittük kocsival, parkba, Fresnapf-ba stb, orvoshoz véletlen sem azzal mentünk inkább gyalog. Próbáltuk ölbe venni, aztán vettünk kutyakosarat az autóba amiben lehet fixálni, ezt meg is emeltük, hogy kilásson az ablakon.
Az állatorvos az emberi Deadalont ajánlotta, sajnos semmit sem segített. Olvastam kifejezetten kutyáknak kifejlesztett hányásmegelőző tablettáról (Cerenia) amit pechünkre épp most szüntettek be, nem gyártják többé.
El vagyunk keseredve, mert bár szerencsére nem szükséges minden nap autóba ültetni de azért kirándulni, vidékre lemenni a családhoz stb szeretnénk vele ami így nagyon nehezen kivitelezhető, az autó kárpit meg a hányás-szag egy dolog, de 5 perc után már konkrétan látom a fején hogy rosszul van. 20 perces úton 3x-4x hány, mellette kell ülni hogy ne össze vissza menjen a cucc és ne fetrengjen bele. Egyébként teljesen egészséges.
Hátha valaki volt még így és van valami ötlete ami nekünk még nem jutott eszünkbe... ja természetesen azt is próbáltuk hogy nem adunk neki enni előtte de a vizet is kihányja illetve öklendezi a semmit is.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Hát igen ugye most itt valaki írta ne erőltessem, valaki hogy próbálkozzunk vinni/utazni.. az állatorvos "talán megszokja" mondata is utóbbi felé billent engem.. nem életszerű hogy sose autózzunk vele.
8as: igen neki is ömlik a nyála, mikir elhoztuk először azt hittem ilyen nyáladzó kis kutyink lesz. Utólag ált össze hogy szegénykém a rosszulléttől csinálja és aztán jön a hányás. Bár amúgy pont ez a nyáladzás csökkent neki az utobbi alkalmaknál.
És ő is azt viseli rosszul ha fékezünk/elindulunk/kanyarodunk általában ilyenek után dobja ki a taccsot én meg próbálom a pelus fölé irányítani a kis fejét de van hogy nem jön össze :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!