Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tehetnénk, hogy a kutyánk...

Mit tehetnénk, hogy a kutyánk ne kaparja le a falat a karmaival?

Figyelt kérdés

Kicsivel több, mint 2 éve nálunk van. Volt bántalmazott, akkor volt 4,5 éves, és előttünk 1 év alatt 4 helyen megfordult. Tehát megértem, és apukám is, hogy nehéz volt neki és idő kell. Azonban, a kutya már a bejárati ajtó mindkét a két sarkot a karmaival kicsit lebontotta, és az orrával is túrta. Apám nagyon pipa, elvégre másfél évet dolgozott a lakás felújításával, ő vakolt, ő csinált szinte mindent. Az elején kezdte, mikor már nem volt olyan mindegy, hogy marad vagy sem (2x fordult elő). Aztán abbahagyta. Erre tegnap megint csinálta, ezúttal a másik oldallal, mikor mindketten elmentünk. Csak akkor csinálja, mikor egyszerre megyünk el, néha ugat is, de ahhoz elég egyedül elmennem. Van másik kutya a lakásban, szóval nem marad egyedül, és azt gondoltuk, 2 éve ide járunk haza, ez az otthona, az otthonunk, együtt alszunk, mindenhol a szagunk, és van a másik kutya is, aki meg tök nyugodt, akivel alszik, összebújik. Amikor a falbontás történik, semmit nem teszünk máshogy a szokottnál a búcsúzásnál, fejsimi, "sziasztok", aztán megyünk. Karmai egyébként normál méretűek, nem túl hosszúak, rövidebbre nem lehet vágni.

Valakinek valami ötlet?

2021. okt. 2. 19:41
 1/7 anonim ***** válasza:
76%

Hát,ha csak nem akartok szakemberhez fordulni a problémával (ilyen esetben házhoz kellene hívni egy trénert aki segít) akkor én azt tudom javasolni,hogy szoba kennel.Ha hosszabb időre mentek akkor pedig napközi,ott van felügyelet.

Ez egy rossz szokás nála,félelemből teszi.Egyfajta szorongás,így vezeti le.Ki próbál jutni,nem tudja,hogy vissza fogtok-e jönni,ilyesmi..Ez magától rendszerint nem múló,csak súlyosbodó probléma.

Valamelyik kutya vonyít,ugat ameddig haza nem ér a gazdája,valamelyik rongál vagy szökni próbál.

2021. okt. 2. 19:49
 2/7 anonim ***** válasza:
82%
Szeparációs szorongás.
2021. okt. 2. 20:01
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Fejsimi se legyen, csak tűnjetek el.
2021. okt. 2. 20:33
 4/7 anonim ***** válasza:
81%

Szeparál, ne búcsúzatok el tőle és mikor indultok, legyetek nyugodtak, bármilyen kontaktus vagy beszéd nélkül csak sétáljatok ki természetesen az ajtón. Mikor megérkeztek pedig ugyanez, ne üdvözöljétek, nézzétek levegőnek.

Szobakennel is megoldás lehet, de ne közvetlen indulás előtt csukjátok be, hanem akár fél egy órával előtte, hogy ne az elindulással kösse össze.

Rá is gyakorolhattok a szituációra, kezdjetek el készülődni, vegyétek fel a cipőtöket, menjetek ki az ajtón, majd menjetek vissza. Utána menjetek a folyosó végéig és fokozatosan növeljétek a házon kívül töltött időt. Fontos, hogy ilyenkor se foglalkozzatok vele, ha épp kaparás közben mentek vissza, szóljatok rá.

2021. okt. 2. 20:44
 5/7 anonim ***** válasza:
74%
Esetleg a rádiót bekapcsolva hagyhatjátok, amikor elmentek. Nekem van rádiós ébresztőórám, ahol van ilyen szundi funkció, hogy 2 óra múlva kikapcsol a rádió, munkába indulás előtt bekapcsolom, nem szól egész nap, mégis van egy kis alapzaj a kutyámnak, amikor elmegyek itthonról hosszabb időre. Nem rongál, nem zajong (szomszédokat kérdeztem).
2021. okt. 2. 21:19
 6/7 anonim ***** válasza:
23%
Nem tudom, en amikor megakarom mosni a kutya fejet akkor odahivom, elmagyarazom es megmutatom neki, hogy mi nem tetszik es mit ne csinaljon ezutan - a kutya nez ram ertelmesen ... es tobbet nem csinalja :)
2021. okt. 2. 22:40
 7/7 anonim ***** válasza:
0%

Ragassz a falra aluminiumlapot .

Amugy meg elmenetel elott nem fogdosduk nem simizhuk nem nezunk ra nem szolunk hozza egyik kutyahoz se. Megerkezeskor ugyanez.

Jelenleg ndm tekint titeket falkavezernek. Igy idegeskedik,h ki ved meg. Ha fonoknek tekint,akkor toled varja a vedelmet es o nyugodtan var.

2021. okt. 3. 01:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!