Epilepsziás rohamot kapott a kiskutyánk, mit tehetnènk?
1 napja került hozzánk,sajnos nem tudom hány hetes-hónapos lehet. Közèp Ázsiai juhászkutya.Látszólag nem volt rossz bőrben, oltást mèg nem kapott de annyira gyenge hogy most szerintem nem is lehetne beadni neki. Ma betegeskedett,dokit hívtunk hozzá aki azt mondta tele van èlősködővel,gyulladás van a szervezetèben ès nagyon gyenge,nem figyelt oda kellőkèppen rá az előző gazdi.Kapott egy szurit.Megfürdettük èlősködő elleni cuccban
Ma estefele kètszer epilepsziás rohamot kapott. Nem tartott sokáig igazából,de nagyon durva látvány volt. Utána 10-15 percnyi pánikroham szerű időszak következett. Remegett,ès nyüszített folyamatosan,kapkodta a levegőt. Fájdalmai vannak szerintem.. Szerintetek túl èli? A doki szerint nagyon gyenge bármifèle perfúzióhoz,gyógyszerhez..
Honnan van? Vásároltad?
Roham után miért nem vitted azonnal orvoshoz?
Embernél láttam epilepsziás rohamot. Roham után zavart az ember, nyilván a kutya is. Ilyenkor melegen kell tartani és nyugtatni. Tehát betakarni, csendes, lehetőleg sötét(ített) szobában pihen, és te ott vagy vele. Roham alatt vigyázni kell hogy el ne harapja a nyelvét, meg ne fulladjon tőle. Ez nem tudom kutyáknál hogy van.
Az ügyeletek Facebookon a Debra24 oldalon össze vannak gyűjtve megyék szerint, minden pénteken frissítik (változik az ügyeletes személye hetente). Ha kellene.
Mindenképp vigyétek orvoshoz.
#5 te jól vagy?
Nem vásároltuk. Valakitől kaptuk,aki nem tudta már gondját viselni neki meg a testvèrkèinek.
Utolsónak: Nem Magyarországon èlek sajnos hanem Erdèlyben szóval ezek az ügyeletek nem megközelíthetőek nekem,de holnap mindenkèpp orvoshoz vigyük. Köszönöm szèpen kèrdèsed,meg vagyok, de voltam már jobban is.. Remèlem sikerül felèpülnie..
Köszönöm szèpen a válaszokat. Az utóbbi órákat szèpen átaludta,nyugodt ès szabályos a lègzèse,evett is egy keveset. Remèlem reggelig mèg kitart az állapota így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!