Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Normális hogy 9 hetes kutyus...

Normális hogy 9 hetes kutyus folyton lábat,bokát harapna?csak arra megy és nem fogja vissza magát.Hogyan szoktassam le erről?

Figyelt kérdés
Rengetegszer lett rászólva hogy nem szabad,hát azért kis helyes fogai vannak szóval igencsak tud fájni.De a felszólítás megse kottyan neki.Nem tudom mit tehetnék.mert az más lenne ha bújna vagy láb alatt lenne.de nem mert ő harap ahogy csak tud
2022. aug. 21. 19:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nekem is ez jutott eszembe, 10-es.

Bár az igaz, hogy az anyakutya nem rázza kölyköt. Grabancánál fogva megkapja, vagy lenyomja, de rázni nem rázza.

2022. aug. 22. 17:47
 12/17 anonim ***** válasza:

10-es elárulod, hogy miért lenne ez jutalmazás? Ezzel egész egyszerűen azt tanítod meg a kutyának, hogy téged nem buli rágni, mert akkor van játék móka kacagás, ha egy játékot gyűrünk.

Köze nincs a jutalmazáshoz. A jutalmazás az lenne ha rádicsérnél a kutya viselkedésére.

Sőt elárulom neked, hogy a reaktív kutyák figyelmét is kajával vagy játékkal tereljük el. Ami nem jutalmazás, hanem ELTERELÉS.

2022. aug. 22. 19:08
 13/17 anonim ***** válasza:
38%

A kutya leül, eldobom a labdát. A kutya bejön hívásra, megkapja a kedvenc játékát. A kutya harapja a lábamat, a szájába adom a játékot és egy nagyot küzdünk. Tanulja csak meg, hogy ha akciót, figyelmet, játékot akar, akkor ahhoz harapnia kell a lábamat.

A reaktív kutyánál sem akkor toljuk a falatot a szájába, ha épp őrjöng. Hanem ha elnéz és ránk figyel, kapja a jutalmat.

De ha nem értesz a kutyákhoz nem baj, csak ne adj buta tanácsot.

2022. aug. 22. 20:15
 14/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom, miért pontozták le a 13-ast, igaza van: ha a kutya nemkívánatos viselkedést mutat, akkor nem arra jutalmazunk, hanem ha egy pillanatra sikerül ettől eltéríteni, arra. Ezt klikkertréninggel kapcsolatban tanultam, ahol a klikk a megerősítő jel, a tulajdonképpeni jutalom később következik.

Tehát én adott esetben azt csinálnám, hogy ha a kutya bokámat harapja, tiltom, félretolom, megpróbálom másra felhívni a figyelmét - akár a kezemben egy játékra, ÉS amikor arra figyel, akkor megkapja. De nem közvetlen a bokaharapáskor tolnám a szájába.

2022. aug. 23. 11:24
 15/17 anonim ***** válasza:

"A reaktív kutyánál sem akkor toljuk a falatot a szájába, ha épp őrjöng. Hanem ha elnéz és ránk figyel, kapja a jutalmat."

Őrjöngő kutya szájába már nem tudsz falatot nyomni, mert akkor már késő kizökkenteni. Akkor tereljük el a kutyát, amikor még abban az állapotban van, hogy képes megosztani a figyelmét.

2022. aug. 23. 12:31
 16/17 anonim ***** válasza:
Igen, de eltereled a figyelmét és arra kapja a jutalmat. Akkor, ha nem őrjöng. Ezt nem tudod felfogni, igaz? Nem baj, csak ne adj tanácsokat, ha nulla hozzáértésed van ehhez.
2022. aug. 23. 14:07
 17/17 anonim ***** válasza:

Az a baj veled, hogy teljesen érdemtelen vagy akár egy normális vitára is, mert minden hozzászólásodból süt a sértegetés.

Vezesd le a frusztrációd valahogy, aztán h sikerül majd visszatérünk a dologra.

2022. aug. 23. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!