Vettem egy törpetacskót amit piciként 9-hetes koràban fogom Debrecenből-Győrig hazahozni. Szállítótáska elég lenne neki a vonaton? Abba nem fognak belekötni?
#1, nem hiszem, hogy életvezetési tanácsra van szüksége. Legalábbis a kérdést az "Állatok/kutyák" témakörben tette fel, nem a "Befektetési tanácsok" alatt.
De viccet félretéve, azért örülök, hogy ilyen széles látókörű hozzászólást írtál, eddig nem tudtam, hogy a kutyatartáshoz multimilluomosnak kell lenni - innen is látszik, hogy minden nap tanul az ember, különösen ezen az oldalon!
A kerdezőnek: a MÁV honlapjának faq-ja szerint "Pót- és helyjegyköteles (InterCity, Railjet, EuroCity, EuroNight) helyjegyköteles (expressz) vonat másodosztályú kocsijában a kisállatok – kutyák, macskák és egyéb kistestűek csak zárt hordozóeszközben való szállítása engedélyezett."
Tehát ha ilyen vonatot is igénybe vesztek az utazás során, szerintem szerezz be ez zárt hordozóeszközt, ha biztosra akarsz menni (a linkelt táska nem zárt). Még játszhatsz a cukiságfaktorra, ami egy kölyöknél azért igen nagy - de akkor a kaller jóindulatára vagy bízva. Én ezt nem kockáztatnám, szerintem az utolsó dolog, amit szeretnél, az az, hogy egy kölyökkutyával nyáron rostokollj az állomáson, mert a kalauz letessékelt a kutya miatt.
Nem tudnad hazavinni oszkarral? Vagy barat, akinek fizetsz es elvisz? Akarmi? Az a baj, hogy ez a kutya 9 hetes, nincs meg az osszes oltasa. Oke, hogy nem rakod le a foldre, de vonaton jarnak kutyak, barmit elkaphat.
Az en orokbefogadott 1,5 eves! kutyusomnal is azt tanacsoltak a menhelyen (mivel egy darab oltasa nem volt, a menhelyen kapta meg az elsot), hogy ne utaztassam vonaton, mert barmit elkaphat. Nekem sincs autom, nagyon nehez volt megoldani, mert 3 oras ut allt elottunk, de vegul sikerult kocsival menni.
A hordozo legyen muanyag (pl egy macskahordozo) es abba a kerdezo lerak sok-sok pelust es a kutya arra fog uriteni. Egy 9 hetes kolyok amugyse szobatiszta, hiaba setaltatna, akkor is bepisilne/kakilna.
Hat ha nincs mas megoldas, akkor marad a vonat es az imadkozas, hogy nem kap el semmit. Kivenni ne vedd ki, akarhogy sir a vonaton, 1 percre se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!