Kiskutyámmost kapta meg a 3. oltását. Kivihetem már
sétálni? Mert még kap valami oltást. Denemtudom mire
Figyelt kérdés
2010. szept. 23. 22:37
1/8 anonim válasza:
Még nem viheted ki még kap egy kombinált oltást és utána egy veszetség elleni szurit majd ha azt megkapta.
Elvileg azal is kellene várni 2 hetet de a veszetség elleni szuri után egy hétel már nyugodtan leviheted.
Csak az a lényeg, h vesztett kutya ne harapja őt meg dehát annak elég kevés az esélye...
Tehát 3 olásal kivinni nem szabad.
Azért oltják őket 2 hetente mert addigra alakul ki a védetség benne egy egy oltás után...
2010. szept. 23. 22:47
2/8 A kérdező kommentje:
értemköszi(:
2010. szept. 23. 22:57
3/8 anonim válasza:
Szerintem még ne vidd ki, várjatok vele 1-2 hetet.
2010. szept. 24. 00:59
4/8 anonim válasza:
Velem most pont ez van. Az én kiskutyám is a 4. oltására vár. Valószinüleg ma kapja meg. Mi már a 3. oltás ótta visszük sétáltatni és nincs semmi baja.
2010. szept. 24. 06:39
5/8 anonim válasza:
De, rövid időre, és odafigyeléssel érdemes őket kivinni. Nyilván ne keveredjen más kutyákkal, és szigorúan csak rövid pórázon, de nagyon is érdemes kivinni (hogy hozzászokhasson a különböző dolgokhoz, amikor még fiatal)
2010. szept. 24. 07:05
6/8 anonim válasza:
Én a második után már vittem ki, az orvos mondta, hogy vihetem, sőt nem is vigyáztam, engedtem oda bárkihez és nem lett baja. Mondjuk mi nem Magyarországon élünk, lehet itt nem olyan elterjedtek ezek a fertőzések.
2010. szept. 24. 07:32
7/8 anonim válasza:
Az én kiskutyám is tegnap kapta meg a 3.oltását. A doki azt mondta, hogy 3 nap múlva már vihetem sétálni, de azért vigyázzak, hogy ne nagyon egyen fel semmit a földről, és ha lehet csak oltott kutyákkal érintkezzen. Nem hiszem, hogy még nagyon oda fogom engedni más kutyákhoz, kivéve akiket ismerek:-)) Szerintem nyugodtan viheted, csak figyelj rá nagyon!!
2010. szept. 24. 08:15
8/8 anonim válasza:
Nekünk a doki azt tanácsolta, nyugodtan vigyük ki, rövid pórázon kis időre, idegen kutyáktól jó távol.
És ezt oltások előtt.Igy is tettük, behülyült volna 3 hónapig bezárva panelban lenni.
Azóta megkapta az oltásokat, semmi baja,makkegészséges,ismerkedik a környezetével,"szocializálódik":)nem bántuk meg a kivitelt, bár eleinte tartottunk ettől.
A 3. oltás után a veszettség ellenit kapta ,rá fél évre újból veszettség elleni.Ja meg közben féregtelenités!Fontos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!